SR59

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR59 batterij betreft een zilveroxide horlogebatterij met een nominale spanning van 1,55V, courant toegepast in een breed scala aan horlogemodellen van diverse fabrikanten. Elk horlogebatterij-merk hanteert een eigen codering voor de SR59 batterij, waardoor er meerdere equivalente codes worden vermeld. Indien uw bestaande batterij de code 396, V396, SR59 of SR726W aangeeft, dan kunt u deze SR59 horlogebatterij als vervanging aanschaffen, zelfs wanneer u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt. Hetzelfde geldt indien uw batterij de code SR59W of SR59SW vermeldt. Onze Varta horlogebatterijen vormen altijd een uitstekend alternatief, ongeacht het merk. Vaak verkopen online winkels horlogebatterijen onder een specifieke code, wat bij ontvangst voor verwarring kan zorgen, vooral bij aankoop van meerdere varianten. Middels de meegeleverde pakbon kunt u direct vaststellen welke codes overeenkomen met uw bestelling, waardoor de batterijselectie voor uw horloge helder blijft.

Kan ik alkaline batterijen in mijn horloge gebruiken?

Het komt nog regelmatig voor dat mensen kiezen voor alkaline batterijen in hun horloges. Dit is echter af te raden; het is te allen tijde verstandiger om te opteren voor zilveroxide batterijen. Alkaline batterijen vergroten het risico op lekkage aanzienlijk en hebben bovendien een kortere levensduur. Het gebruik van batterijen met de aanduidingen LR en AG wordt ten zeerste ontraden. Tip: De code staat vaak klein vermeld, maak een foto met uw smartphone en zoom deze in voor een duidelijke lezing van het nummer.

Kunnen wij tevens de SR59 batterij van uw horloge vervangen?

We krijgen geregeld de vraag of wij de SR59 horloge batterij kunnen vervangen. Spijtig genoeg is het antwoord nee. Er bestaan diverse horlogetypes en daarmee diverse methodes om een horloge te openen, waarvoor gespecialiseerd gereedschap vereist is. Bovendien zijn talrijke horloges waterbestendig en vereisen een nieuwe afdichting. Indien u de SR59 batterij wenst te vervangen, adviseren wij u een juwelier te raadplegen, aangezien zij gespecialiseerd zijn in het wisselen van deze knoopcel.

Hoe lang gaat de SR59 batterij mee?

Zilveroxide horloge batterijen hebben een bijzonder lage ontlaadcurve, wat impliceert dat de SR59 batterij slechts minimaal spanningsverlies ondervindt tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij is echter afhankelijk van het type horloge en het aantal actieve functies. Bij frequent gebruik van functies zoals verlichting zal de batterij sneller ontladen. Bij afwezigheid van actieve functies blijft de lading langer behouden. In sommige horloges bevinden zich meerdere batterijen, waardoor het mogelijk is dat het uurwerk blijft lopen terwijl specifieke functies uitgeschakeld zijn. Indien u een horloge gedurende langere tijd niet draagt, schakel deze dan uit indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium CR2 batterij, CR123a batterijCR1/3N batterij of een batterijlader.