SR1154

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

De SR1154 batterij, vervaardigd met zilveroxide en met een spanning van 1,55V, dient als een veelgebruikte horlogebatterij in diverse horlogemodellen van diverse merken. Elk horlogemerk hanteert een unieke code voor de SR1154 batterij, wat resulteert in meerdere equivalente codes. Indien u kiest voor een alternatief merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, dient u te weten dat u niet gebonden bent aan een specifiek merk. Onze selectie Varta horlogebatterijen fungeert in alle gevallen als voortreffelijke vervanger voor elk ander merk. Terwijl veel online winkels het horlogebatterijtje aanbieden onder een specifieke code, verschijnt na ontvangst vaak verwarring over welke code benodigd is voor uw horloge, vooral als u meerdere varianten heeft aangeschaft. Via onze bijgevoegde pakbon ziet u echter onmiddellijk welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, waardoor het altijd duidelijk is welke batterij voor welk horloge bestemd is.

Code SR1154 - SR1154W - SR1154SW

De SR1154 batterij heeft verschillende uitvoeringen en de W en SW variant hebben dezelfde afmetingen. Als u deze door elkaar gebruikt zal uw horloge ook gewoon werken. Er zit echter wel een verschil in de werking. De W variant van de SR1154 batterij is de zogenaamde high drain batterij en de SW variant de low drain. Dit wilt zeggen dat de batterij met de W in de code kortstondige piekbelasting toelaat en dus geschikt is voor horloges met speciale functies die meer vermogen vragen zoals verlichting of alarm. Omdat deze W batterij meer vermogen levert zijn ze ook eerder leeg. Dus wanneer u geen speciale functies heeft kunt u beter de SR1154 batterij met de code SW kiezen. In sommige gevallen bestaan er geen specifieke W of SW varianten, in dit geval staat meestal de code SW genoteerd op de batterij of verpakking en dan kunt u deze uiteraard gebruiken.

Hoe lang gaat de SR1154 batterij mee?

De zilveroxide horlogebatterijen tonen een trage ontlaadcurve, waardoor de SR1154 knoopcel slechts minimale spanning verliest tijdens gebruik in een horloge. De duurzaamheid van de horlogebatterij is afhankelijk van het type horloge en het aantal functies dat wordt benut. Bijvoorbeeld, frequent gebruik van een lichtfunctie resulteert in sneller verlies van lading. Daarentegen behoudt de batterij langer lading in een horloge zonder actieve functies. In horloges met meerdere batterijen blijft het uurwerk mogelijk operationeel, maar kunnen specifieke functies wegvallen. Voor niet-gebruikte horloges is het aan te raden om ze stil te zetten wanneer dit mogelijk is.

SR1154 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw horloge batterijen.