SR712

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR712 knoopcel is een zilveroxide horloge batterij met een nominale spanning van 1,55V, geschikt voor een breed scala aan horlogemerken en modellen. Verschillende fabrikanten van horlogebatterijen hanteren eigen coderingen voor de SR712 batterij, waardoor meerdere equivalente codes vaak vermeld worden. Het is belangrijk op te merken dat bij het kiezen van een alternatief merk, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, er geen strikte merkgebondenheid is. Ons assortiment Varta horlogebatterijen fungeert uitstekend als vervanging voor andere merken.

Het valt op dat veel online winkels deze horlogebatterijen onder één specifieke code verkopen. Echter, bij ontvangst van de batterijen wordt het lastig om te bepalen welke code overeenkomt met de benodigde batterij voor uw specifieke horloge, vooral als u verschillende typen hebt aangeschaft. Wij onderscheiden ons door een pakbon mee te leveren, waarop direct te zien is welke codes overeenkomen met uw bestelling. Dit garandeert dat u altijd precies weet welke batterij geschikt is voor welk horloge.

Code SR712 - SR712W - SR712SW

De SR712 batterij kent verschillende uitvoeringen, waarbij de W- en SW-variant dezelfde afmetingen delen. Het is veilig om deze varianten door elkaar te gebruiken, aangezien uw horloge normaal zal functioneren. Niettemin is er een belangrijk verschil in prestatie. De W-variant staat bekend als de high drain-batterij, terwijl de SW-variant low drain is. Dit onderscheidt zich in de mate waarin de batterij piekbelasting aankan. De W-variant is geschikt voor horloges met veeleisende functies, zoals verlichting of alarm, vanwege de hogere piekbelasting die het kan leveren. Houd er rekening mee dat deze W-batterij eerder leeg raakt vanwege de verhoogde prestatie. Als uw horloge geen bijzondere functies heeft, is de SR712 batterij met SW-code de betere keuze. In situaties waarin specifieke W- of SW-varianten niet bestaan, wordt doorgaans de code SW op de batterij of verpakking aangegeven. In deze gevallen kunt u deze zonder zorgen gebruiken.

Hoe lang gaat de SR712 batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen, zoals de SR712, vertonen een langzame ontlading, waardoor ze hun spanning lang behouden terwijl ze in een horloge zitten. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het type horloge en het aantal actieve functies. Bij frequente activatie van functies zoals verlichting kan de batterij sneller ontladen raken. In horloges zonder extra functies zal de lading langer behouden blijven. Sommige horloges bevatten meerdere batterijen, wat kan resulteren in een blijvend uurwerk, maar uitgeschakelde speciale functies. Indien mogelijk, stop het horloge als het niet in gebruik is, om energie te besparen. Maak uw bestelling compleet met een 4LR44 batterij, CR2032 batterijLR44 batterij of een 18650 batterij.

SR712 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.