350 batterij

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De 350 zilveroxide horloge batterij, met een spanning van 1,55V, wordt wijdverspreid toegepast in talloze horlogemodellen van verschillende vooraanstaande merken. Elk horlogemerk hanteert een eigen code voor de 350 batterij, wat resulteert in een verscheidenheid aan equivalente codes. Indien uw huidige batterij gecodeerd is als 350, V350 of SR1136W, bent u in staat om de 350 batterij aan te schaffen ter vervanging. Dit geldt zelfs indien u momenteel een ander merk, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, gebruikt. De Varta horlogebatterijen die wij leveren vormen stuk voor stuk uitstekende alternatieven voor elk ander merk.

Veelal bieden diverse webwinkels deze horlogebatterij enkel aan onder één bepaalde code. Het kan echter verwarrend zijn wanneer u meerdere batterijen van verschillende codes ontvangt en niet zeker weet welke exact benodigd is voor uw horlogecollectie. Onze meegeleverde pakbon geeft u echter direct inzicht in de overeenkomstige codes, waardoor het te allen tijde duidelijk is welke batterij geschikt is voor welk horloge.

Horloges en batterijen: Waarom kiezen voor zilveroxide boven alkaline?

Een veelvoorkomende fout blijft het gebruik van alkaline batterijen in horloges. Wij adviseren met klem om dit niet te doen en te allen tijde te opteren voor zilveroxide. Alkaline batterijen vergroten de kans op lekkages aanzienlijk en hebben bovendien een kortere levensduur. Batterijen gemarkeerd met de labels LR en AG dienen vermeden te worden. Praktische tip: De code is vaak erg klein, maak een foto met uw mobiele telefoon en vergroot deze om het juiste nummer altijd bij de hand te hebben.

Kan Batterijenstunter.be uw 350 batterij vervangen?

Regelmatig bereikt ons de vraag of wij de 350 batterij ook voor u kunnen installeren. Helaas moeten wij u teleurstellen, dit is niet mogelijk. Gezien de diversiteit aan horloges zijn er diverse methodes om toegang te verkrijgen tot het binnenwerk van het horloge. Bovendien zijn veel horloges waterbestendig, wat de noodzaak van een nieuwe afdichting met zich meebrengt. Indien u wenst dat uw 350 batterij vervangen wordt, raden wij u aan om een professionele juwelier te consulteren, aangezien zij gespecialiseerd zijn in het vervangen van deze specifieke knoopcelbatterij.

Levensduur 350 batterij: Een kwestie van functionaliteit en gebruik

Zilveroxide horlogebatterijen vertonen een uiterst lage ontladingscurve, waardoor deze knoopcellen nauwelijks spanning verliezen tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een 350 batterij is echter afhankelijk van het horlogemodel en het aantal actieve functies. Indien bepaalde functies, zoals verlichting, frequent gebruikt worden, zal de batterij sneller ontladen raken. In afwezigheid van dergelijke functies behoudt de batterij haar lading langer. Sommige horloges maken gebruik van meerdere batterijen, wat kan resulteren in een voortlopende werking van de tijd, maar het uitschakelen van specifieke functies. Wanneer u uw horloge niet draagt, is het raadzaam deze stil te zetten indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterij, oplaadbare batterijen of een batterij oplader.

350 batterij kopen? Batterijenstunter.be