SR920SW

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De SR920SW cel betreft een horlogebatterij van het zilveroxide type, met een nominale spanning van 1,55V. Deze batterij wordt wijdverspreid toegepast in talloze modellen van diverse horlogemerken. Elk merk dat horlogebatterijen vervaardigt, hanteert een eigen codering voor de SR920SW cel. Hierdoor worden diverse equivalente codes gebruikt. Indien uw oude batterij bijvoorbeeld de aanduiding 371, V371, SR69 of SR920SW vertoont, is deze geschikt voor aanschaf als vervangende horlogebatterij. Dit geldt zelfs indien u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt. De Varta horlogebatterijen die wij verkopen vormen altijd een voortreffelijk alternatief, ongeacht het oorspronkelijke merk. Vele online winkels bieden het horlogebatterijtje louter onder een specifieke code aan. Echter, bij ontvangst kunt u aan de hand van de meegestuurde pakbon eenvoudig achterhalen welke codes overeenkomen met de door u bestelde code. Hierdoor is te allen tijde duidelijk welke batterij geschikt is voor uw specifieke horloge.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in een horloge?

Het komt nog vaak voor dat mensen opteren voor alkaline batterijen in hun horloges. Wij raden dit ten zeerste af; het is altijd raadzaam om voor zilveroxide te kiezen. Alkaline batterijen vergroten het risico op lekkages aanzienlijk en hebben bovendien een kortere levensduur. Batterijen met de aanduidingen LR en AG dienen derhalve vermeden te worden. Tip: De code is vaak erg klein, maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om altijd over het correcte nummer te beschikken.

Vervullen wij eveneens het vervangen van de SR920SW batterij in uw horloge?

We ontvangen geregeld vragen of we ook de SR920SW horlogebatterij kunnen installeren. Helaas moeten we hierop ontkennend antwoorden. Er bestaan talrijke diverse horlogetypen, wat leidt tot verschillende methodes om het horloge te openen. Bovendien zijn vele horloges waterbestendig en vereisen deze een nieuwe afdichting. Als u de SR920SW batterij wenst te laten vervangen, raden we u aan naar een juwelier te gaan, aangezien zij zich specialiseren in het vervangen van dit soort knoopcellen.

Wat is de levensduur van de SR920SW batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen kennen een zeer geleidelijke ontladingscurve, waardoor de SR920SW cel slechts minimaal spanningsverlies vertoont wanneer deze in een horloge wordt geplaatst. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het type horloge en het aantal ingebouwde functies. Bij frequent gebruik van bijvoorbeeld de verlichtingsfunctie zal de batterij sneller ontladen raken. Indien er geen specifieke functies zijn, blijft de lading langer behouden. In sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, waardoor de tijdsaanduiding wellicht doorgaat, terwijl bijzondere functies niet langer functioneren. Wanneer u het horloge niet draagt, is het raadzaam om het stil te zetten, indien mogelijk.

SR920SW batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw horloge batterijen.