196 batterij

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

In deze categorie treft u de 196 batterij aan, een veelgebruikte knoopcel. Deze batterij is compact met afmetingen van 7,9 x 2,65 mm en heeft een spanningsoutput van 1,5V. Naast dit type zijn er diverse andere soorten van de alkaline knoopcellen beschikbaar. Hieronder vindt u uitgebreide informatie over de 196 batterij, inclusief toepassingen, alternatieve benamingen en het zilveroxide substituut.

Alternatieve codes voor de 196 batterij

Het kan soms verwarrend zijn, maar naast de code 196 kunnen er ook andere codes op de alkaline 196 batterij staan. Verschillende leveranciers hanteren diverse codes. Zo zijn codes zoals AG2, LR59 of LR726 ook gerelateerd aan de 196 batterij; het betreft echter telkens hetzelfde type batterij. Deze batterij wordt doorgaans ingezet bij toepassingen met een laag stroomverbruik, aangezien een alkaline knoopcel van dit formaat niet veel lading kan opslaan. Hierdoor is deze niet geschikt wanneer er hogere vermogensvereisten zijn. Onze aangeboden alkaline knoopcellen vormen in alle gevallen een uitstekende vervanging voor elk ander merk. Vaak verkopen diverse webwinkels knoopcellen onder specifieke codes, wat bij ontvangst tot verwarring kan leiden, vooral als u verschillende soorten hebt aangeschaft. Op onze bijgevoegde pakbon ziet u direct welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, zodat het altijd duidelijk is welk batterijtype u voor welke toepassing nodig hebt. 

Vermijd het gebruik van een 196 batterij in horloges

We zien nog steeds vaak dat mensen alkaline batterijen in horloges plaatsen. Dit is echter niet aan te raden; kies altijd voor zilveroxide horloge batterijen. Alkaline batterijen hebben een verhoogd risico op lekken en gaan bovendien minder lang mee. Batterijen met de aanduidingen LR en AG zijn dus niet geschikt voor horloges. Indien u een vervanging zoekt voor de 196 batterij in uw horloge, kies dan voor de SR726 batterij. Kortom, elke alkaline knoopcel kan worden vervangen door een zilveroxide variant, wat ook onze aanbeveling is voor horlogegebruik. Bij het gebruik van alkaline moet u de batterij vaker vervangen of laten vervangen, wat uiteindelijk hogere kosten met zich meebrengt dan het prijsverschil tussen alkaline en zilveroxide. 196 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor de beste aanbieding.