SR736

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

De SR736 batterij is een essentiële zilveroxide horlogebatterij met een nominale spanning van 1,55V, veelgebruikt in een breed scala aan horlogemodellen van verschillende merken. Opmerkelijk is dat elk horlogebatterij producerend merk zijn eigen unieke code hanteert voor deze SR736 batterij. Dit verklaart waarom er vaak meerdere equivalente codes worden vermeld. Indien u bijvoorbeeld kiest voor merken als Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, dient u te weten dat uw keuze niet beperkt blijft tot een enkel merk. Onze selectie Varta horlogebatterijen fungeert in elk scenario als uitstekend alternatief voor elke andere variant. In tegenstelling tot veel online winkels die het batterijtype enkel onder een specifieke code aanbieden, verschaffen wij u op de bijgevoegde pakbon de heldere informatie omtrent equivalente codes. Zo blijft het te allen tijde duidelijk welke batterij u exact nodig heeft voor uw horloge, ongeacht het aantal variaties dat u aanschaft.

Varianten en functionaliteiten van de SR736 batterij

De SR736 batterij vertoont meerdere uitvoeringen, waarbij de W en SW varianten gelijke afmetingen delen. Het mixen van deze varianten heeft geen nadelig effect op de werking van uw horloge. Niettemin schuilt er een onderscheid in de functionaliteit. De W variant, aangeduid als de high drain batterij, staat kortstondige piekbelastingen toe en is zodoende uitermate geschikt voor horloges met bijzondere functies zoals verlichting of een alarm. Deze W batterij biedt meer vermogen en raakt daardoor sneller uitgeput. Indien uw horloge geen dergelijke specifieke functies heeft, verdient de SR736 batterij met de SW code de voorkeur. In situaties waarin geen onderscheid gemaakt wordt tussen W en SW varianten, wordt doorgaans de code SW op de batterij of verpakking aangeduid, waardoor deze zonder aarzelen inzetbaar is. Tevens dient opgemerkt te worden dat dit batterijtype met gemak dienstdoet als hoogwaardige vervanging voor de alkaline AG3, LR41, LR736 en 192 batterijen. 

Levensduur van de SR736 batterij

De zilveroxide horlogebatterijen, waaronder de SR736, bevatten een ontlaadcurve van uiterst lage aard. Dit resulteert in een minimale spanningsvermindering wanneer de SR736 in een horloge wordt gebruikt. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het horlogemodel en het aantal geactiveerde functies. Bij frequente activering van een functie zoals verlichting zal de batterij aanzienlijk sneller ontladen. In het geval van horloges zonder extra functies blijft de lading langer behouden. In sommige horloges worden meerdere batterijen gebruikt, wat kan betekenen dat het uurwerk blijft lopen maar de specifieke functies niet langer operationeel zijn. Indien mogelijk is het aan te raden om een horloge stil te zetten wanneer het niet in gebruik is.

SR736 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.