344 batterij

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De 344 horloge batterij is een innovatieve zilveroxideknoopcel met een indrukwekkende spanning van 1,55V. Deze geavanceerde batterij wordt wijdverspreid gebruikt in een verscheidenheid aan horlogemodellen van diverse vooraanstaande merken. Elk horlogemerk hanteert een unieke codering voor de 344 batterij, wat leidt tot verschillende aanduidingen. Als uw huidige batterij bijvoorbeeld is gemarkeerd met de code 344, V344 of SR1136SW, kunt u zonder aarzeling de 344 batterij aanschaffen ter vervanging. Dit geldt zelfs wanneer u momenteel een ander merk batterij gebruikt, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac. U bent niet beperkt tot een specifiek merk. Onze hoogwaardige Varta horlogebatterijen fungeren altijd als uitstekende alternatieven voor elke andere variant.

In veel online winkels wordt het horlogebatterijtje vaak enkel onder één bepaalde code aangeboden. Wanneer u deze ontvangt, kan het echter verwarrend zijn om te bepalen welke batterij u nodig heeft voor uw specifieke horloge, vooral als u meerdere varianten heeft gekocht. Gelukkig biedt onze bijgevoegde pakbon directe duidelijkheid door de overeenkomstige codes aan te geven, waardoor u moeiteloos de juiste batterij voor elk horloge kunt identificeren.

Kan een horloge ook worden voorzien van alkaline batterijen?

Het komt nog regelmatig voor dat mensen hun horloges uitrusten met alkaline batterijen. We willen benadrukken dat dit geen goede praktijk is. De optimale keuze is altijd zilveroxide, aangezien alkaline batterijen aanzienlijk meer risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Vermijd dus batterijen met aanduidingen zoals LR en AG. Tip: Omdat de code vaak erg klein is, kunt u een foto maken met uw telefoon en deze vergroten om het juiste nummer altijd bij de hand te hebben.

Kunnen wij de 344 batterij ook voor u vervangen?

We worden vaak gevraagd of we de 344 batterij ook kunnen installeren. Spijtig genoeg is dit niet mogelijk. Aangezien er een diversiteit aan horloges bestaat, zijn er ook diverse methoden om ze te openen, waarvoor gespecialiseerd gereedschap nodig is dat we niet kunnen bieden. Veel horloges zijn tevens waterbestendig en vereisen de plaatsing van nieuwe afdichtingen. Als u de 344 batterij wilt laten vervangen, raden we aan om naar een erkende juwelier te gaan, aangezien zij de expertise hebben om deze knoopcel op de juiste wijze te vervangen.

Wat is de levensduur van de 344 batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen staan bekend om hun opmerkelijke langdurige prestaties vanwege hun minimale ontladingscurve. De duurzaamheid van een 344 batterij varieert afhankelijk van het type horloge en het aantal ingebouwde functies. Indien bepaalde functies, zoals verlichting, frequent worden gebruikt, kan dit leiden tot een snellere ontlading van de batterij. In situaties zonder extra functies zal de lading daarentegen langer behouden blijven. Sommige horloges maken gebruik van meerdere batterijen, waardoor het uurwerk nog kan functioneren terwijl speciale functies wellicht niet meer operationeel zijn. Als het horloge niet in gebruik is, wordt aangeraden om het stil te zetten indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterij, oplaadbare batterijen of een batterij oplader.

344 batterij kopen? Batterijenstunter.be