SR936SW

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De SR936SW batterij, ook wel bekend als een zilveroxide horlogebatterij met een spanning van 1,55V, vindt toepassing in talloze horlogemodellen van diverse merken. Elk merk hanteert zijn eigen codering voor deze SR936SW batterij, wat resulteert in diverse equivalente codes. Dus, of uw huidige batterij de code 394, V394, SR45 of SR936SW draagt, u kunt zonder restrictie deze batterij aanschaffen als vervanging. Dit geldt zelfs wanneer u normaal gesproken een ander merk als Renata, Murata, Energizer, Maxell, of Rayovac gebruikt. De Varta horlogebatterijen die wij verkopen, bieden in alle situaties een uitstekend alternatief voor elk ander merk. Het valt op dat diverse online winkels deze horlogebatterijen onder specifieke codes aanbieden, wat tot verwarring kan leiden wanneer u meerdere varianten aanschaft. Onze bijgevoegde pakbon verduidelijkt welke codes corresponderen met uw bestelling, waardoor het eenvoudig te achterhalen is welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in horloges?

Het is opmerkelijk dat er nog steeds gevallen zijn waarbij mensen kiezen voor alkaline batterijen in horloges. Deze keuze is echter onverstandig; het is altijd raadzaam om te opteren voor zilveroxide. Het gebruik van alkaline batterijen vergroot de kans op lekkages aanzienlijk en deze batterijen hebben bovendien een kortere levensduur. Het is dan ook af te raden batterijen met de aanduiding LR of AG te gebruiken. Handige tip: aangezien de code vaak klein is afgedrukt, kunt u een foto maken met uw telefoon en deze vergroten, om altijd het juiste nummer te achterhalen.

Voeren wij ook de vervanging van de SR936SW batterij uit?

Wij krijgen vaak de vraag of wij de SR936SW horlogebatterij ook daadwerkelijk voor u kunnen plaatsen. Spijtig genoeg is het antwoord hierop negatief. Gezien de veelvoud aan horlogemodellen bestaan er diverse manieren om een horloge te openen, waarbij specifiek gereedschap vereist kan zijn. Bovendien zijn vele horloges waterbestendig en vergt de vervanging ervan de plaatsing van een nieuwe afdichting. Indien u uw SR936SW batterij wilt laten vervangen, raden wij aan om naar een juwelier te gaan. Zij beschikken over de gespecialiseerde kennis en apparatuur om deze knoopcel te vervangen.

Wat is de levensduur van de SR936SW batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen kenmerken zich door hun langzame ontlaadcurve, waardoor de SR936SW batterij slechts minimaal aan spanning verliest wanneer deze in een horloge is geplaatst. De duurzaamheid van een horlogebatterij hangt af van het specifieke horlogemodel en het aantal ingebouwde functies. Indien bepaalde functies, zoals verlichting, frequent worden gebruikt, zal de batterij eerder leeg raken. In geval van afwezige functies zal de lading echter langer behouden blijven. Bij sommige horloges worden meerdere batterijen gebruikt, wat kan resulteren in een nog werkend uurwerk terwijl specifieke functies niet meer operationeel zijn. Indien u een horloge niet gebruikt, is het raadzaam deze stil te zetten wanneer dit mogelijk is.

SR936SW batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.