SR68

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR68 zilveroxide horloge batterij met een spanningsniveau van 1,55V wordt wijdverspreid ingezet in diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elk horlogemerk hanteert een unieke codering voor de SR68 batterij, wat resulteert in diverse equivalente aanduidingen zoals 373, V373, SR68, SR916SW, SR68W, en SR68SW. Ongeacht het merk van uw huidige batterij, of het nu Renata, Murata, Energizer, Maxell, of Rayovac betreft, heeft u de vrijheid om deze horlogebatterij te vervangen zonder merkgebonden beperkingen. Bij aanschaf van Varta horlogebatterijen bent u verzekerd van een uitstekende alternatieve keuze. Onze bijgevoegde pakbon verschaft helderheid over de overeenkomstige codes voor uw bestelde batterij, waardoor het juiste type voor uw horloge altijd duidelijk is.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken voor uw horloge?

Het komt vaak voor dat mensen nog steeds geneigd zijn om alkaline batterijen te gebruiken in hun horloges. Echter, raden wij dit ten zeerste af. Kies te allen tijde voor zilveroxide batterijen, aangezien alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekken met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Vermijd batterijen met de aanduidingen LR en AG. Handige tip: Aangezien de code vaak erg klein is, kunt u een foto maken met uw mobiele telefoon en deze vergroten, waardoor u altijd het juiste nummer paraat hebt.

Kunnen wij eveneens de SR68 horlogebatterij in uw horloge vervangen?

We krijgen frequent de vraag of wij de SR68 horlogebatterij voor u kunnen installeren. Spijtig genoeg is dit niet mogelijk. Vanwege de verscheidenheid aan horlogesoorten bestaan er diverse methodes om horloges te openen, waarvoor gespecialiseerd gereedschap vereist is. Bovendien zijn veel horloges waterbestendig, wat inhoudt dat een nieuwe afdichting moet worden geplaatst. Indien u de SR68 batterij wilt laten vervangen, raden wij u aan om naar een juwelier te gaan, aangezien zij expertise hebben in het vervangen van dit type knoopcel.

Wat is de levensduur van de SR68 batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen vertonen een uiterst geleidelijke ontladingscurve, waardoor de SR68 knoopcel slechts minimale spanning verliest tijdens gebruik in een horloge. De duur van de horlogebatterij hangt af van het specifieke type horloge en het aantal functies dat wordt gebruikt. Bij frequent gebruik van bijvoorbeeld de verlichtingsfunctie zal de batterij eerder ontladen zijn. Horloges zonder specifieke functies behouden de lading langer. Sommige horloges maken gebruik van meerdere batterijen; in dit geval kan het horloge blijven lopen terwijl specifieke functies niet langer werken. Indien u een horloge niet draagt, is het aan te raden om dit stil te zetten indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium CR2 batterij, CR123a batterijCR1/3N batterij of een batterijlader.