SR916

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR916 batterij: een onderscheidende zilveroxide horlogebatterij met een spanningsniveau van 1,55V. Deze krachtige batterij wordt wijdverspreid toegepast in diverse horlogemodellen van verschillende vooraanstaande merken. Elk merk dat horlogebatterijen vervaardigt, hanteert een eigen codering voor de SR916 batterij. Hierdoor komen meerdere equivalente codes vaak voor. Wanneer u opteert voor een ander gerenommeerd merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, hoeft u zich niet exclusief aan één specifiek merk te binden.

De Varta horlogebatterijen die wij aanbieden, vormen uitstekende alternatieven voor alle merken. In tegenstelling tot veel webwinkels, die horlogebatterijen enkel onder één specifieke code aanbieden, verzekeren wij dat onze bijgevoegde pakbon de identieke codes toont als diegene die u heeft besteld. Hierdoor wordt helder welke batterij geschikt is voor welk horloge.

Drie codevarianten: SR916 - SR916W - SR916SW

De SR916 batterij wordt aangeboden in verschillende varianten, waarbij de W- en SW-varianten dezelfde afmetingen delen. Het is veilig om deze varianten door elkaar te gebruiken, zonder enig effect op de prestatie van uw horloge. Niettemin is er een onderscheid in hun werking. De W-variant staat bekend als een high drain batterij, terwijl de SW-variant een low drain batterij is. Dit houdt in dat de batterij met een W in de code geschikt is voor kortstondige piekbelasting, ideaal voor horloges met veeleisende functies zoals verlichting of alarm. Vanwege het hogere vermogen van de W-batterij is de levensduur korter. Indien uw horloge geen bijzondere functies heeft, is de SR916 batterij met de code SW een meer passende keuze. Wanneer er geen expliciete W- of SW-varianten zijn, wordt doorgaans de code SW op de batterij of verpakking aangegeven, wat betekent dat u deze zonder aarzeling kunt gebruiken.

Hoe lang gaat de SR916 batterij mee?

De SR916 knoopcel, een zilveroxide horlogebatterij, behoudt zijn spanning gedurende lange tijd dankzij zijn geringe ontlaadcurve. De duurzaamheid van de horlogebatterij is echter afhankelijk van het type horloge en het aantal ingebouwde functies. Bij frequent gebruik van bijvoorbeeld verlichting zal de batterij sneller ontladen. Als er geen specifieke functies actief zijn, zal de lading langer behouden blijven. In sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, wat kan resulteren in een werkend uurwerk, maar niet-functionerende speciale functies. Wanneer het horloge niet wordt gebruikt, is het raadzaam om het stil te zetten, indien mogelijk.

SR916 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.