Indien u een metaalboor wenst aan te kopen dient er rekening te worden gehouden met verschillende aandachtspunten. Zo dient u zich in eerste instantie bijvoorbeeld altijd de vraag te stellen welk type metaal u wenst te bewerken. Voor nagenoeg elke metaalsoort is er op de markt wel een passende boor terug te vinden. Het type metaal welke u wenst te bewerken is zeker niet het enige aandachtspunt. Wat namelijk bovendien ook te denken van de diepte van het te boren gat? Hoe dan ook, wilt u graag één of meerdere metaalboren aankopen? Dan bent u daarvoor hier bij Batterijenstunter.be zonder ook maar enige twijfel aan het juiste adres.

Wat is een metaalboor en waarvoor gebruikt u deze?

Voor het merendeel van de mensen geldt dat een metaalboor wordt bestempeld als een gewoon, eenvoudig gereedschap welke wordt gebruikt om een gat in metaal te maken. Dit gezegd hebbende is het zo dat metaalboren over een aanzienlijk groter doel beschikken dan dit. Voor dit type boor geldt dan ook in de praktijk dat deze als gereedschap voor verschillende doeleinden kan worden ingezet. In eerste instantie is het mogelijk om te boren in harde en minder harde materialen. Wat deze materialen betreft kunt u onder meer denken aan de volgende:

  • IJzer;
  • Koper;
  • Aluminium;
  • RVS.

Bent u op zoek naar een geschikte boor die tevens in staat is om gaten te maken in zachtere materialen? Ook in dat geval zal u tot de conclusie komen dat de keuze voor het gebruik van één van de metaalboren uit ons aanbod al snel kan zijn gemaakt. Met behulp van deze boor kunt u namelijk ook zonder probleem precieze gaten boren in zachtere materialen zoals bijvoorbeeld plastic en rubber.

Let op de (gewenste) dikte van de boor

Bij het aankopen van een metaalboor is het onder meer van belang om rekening te houden met de dikte van de boor. Wat dit betreft zal u tot de conclusie komen dat er een keuze kan worden gemaakt uit tal van sterk uiteenlopende diktes. Eén van de mogelijkheden waarvoor u kunt kiezen is met name de metaalboor 20 mm. Bent u eerder op zoek naar een metaalboor welke beschikt over een andere dikte? Dan is de kans zeer groot dat u ook deze hier in ons aanbod terug zal vinden.

Hoe worden metaalboren precies gebruikt?

Voor de metaalboor geldt dat deze op verschillende manieren kan worden gebruikt. In eerste instantie kunnen ze uiteraard worden ingezet voor het boren van een gat in metaal. Dat is echter niet alles. Daarnaast geldt immers voor dit type boor tevens dat deze kan worden ingezet voor het verwijderen van bepaalde materialen. Dit gebeurt door met behulp van de boor het materiaal als het ware weg te snijden. Voor deze vorm van metaalbewerking geldt dat er in de praktijk naar wordt verwezen als zijnde frezen. Tot slot spreekt het voor zich dat het gebruik van metaalboren zich tevens leent om vormen in metaal of andere materialen te maken. Dit gebeurt door middel van een speciaal daarvoor ontworpen frees. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat het aankopen van een metaalboor uit het aanbod hier bij Batterijenstunter.be absoluut heel wat interessante voordelen met zich meebrengt.

Welke boor is geschikt voor uw karwei?

Voordat u over gaat tot het aankopen van een bepaalde metaalboor is het zoals eerder op deze pagina reeds aangehaald van belang om rekening te houden met het soort karwei welke u wenst uit te voeren. Eén van de verschillende soorten metaalboren die u terug kunt vinden in ons aanbod hier bij Batterijenstunter.be is de zogenaamde stappenboor. Voor dit type boor geldt dat deze het mogelijk maakt om een bestaand gat op te boren naar een andere diameter.

Een ander type boor welke het overwegen waard is, is de zogenaamde verzinkboor. Voor dit type boor geldt dat deze niet enkel kan worden bestempeld als een pure metaalboor. Dit uiteraard vanwege het feit dat deze tevens kan worden ingezet voor houtbewerking. Voor dit type boor geldt dat deze veelal wordt gebruikt voor het maken van gaten voor het verbinden van stukken materiaal met behulp van schroeven of bouten. Ook het boren van voorboorgaten is op deze manier mogelijk.

Een metaalborenset, het overwegen waard

Zoals de informatie op deze pagina u reeds duidelijk heeft gemaakt is het mogelijk om een metaalboor te gebruiken voor tal van uiteenlopende doeleinden. Bij het aankopen van een dergelijke boor kan het dan ook zeer de moeite waard zijn om ervoor te kiezen om ook een zogenaamde metaalborenset aan te schaffen. Bij het aankopen van een dergelijke set zal u tot de conclusie komen dat er daarvoor verschillende mogelijkheden bestaan. We maken hierbij een onderscheid tussen de volgende opties die u terug kunt vinden in het assortiment hier bij Batterijenstunter.be:

  • Een 19-delige metaalborenset;
  • Een 25-delige metaalborenset.

Naast bovenstaande is het tevens mogelijk om een stappenborenset aan te schaffen van drie stuks en kunt u kiezen voor een gatenzagenset van zestien stuks. Hoe dan ook, alles wat u nodig heeft voor uw metaalboor kunt u in ieder geval zonder probleem in het aanbod van onze webwinkel terugvinden.

Wat is een centreerboor?

Indien u op zoek bent naar een metaalboor om aan te schaffen zal u wellicht ook even stil willen blijven staan bij de zogenaamde centreerboor. Voor dit type boor geldt dat dit een speciale metaalboor is welke beschikt over een uit HSS geslepen hoogwaardig sneldraaistaal met splitpoint. Het is mogelijk om dit type boor te gebruiken voor het boren van een gat in metaal. Bovendien kunt u centreren om vervolgens met behulp van een dikkere boor een groter gat te maken welke beschikt over precies dezelfde aanvangspositie. Voor dit type boor geldt dus dat u altijd over de mogelijkheid beschikt om een uitermate precies gat te boren in tal van verschillende soorten metaal.

Keuze uit nog heel wat andere mogelijkheden

Indien u van plan bent om een metaalboor aan te schaffen zal het aldus al snel duidelijk worden dat er hier in het assortiment bij Batterijenstunter.be heel wat verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. Verschillende van deze mogelijkheden hebben we reeds aan u aangegeven, maar er is meer. Enkele interessante alternatieven waar u tevens voor kunt kiezen zijn bijvoorbeeld de volgende:

  • Een lange metaalboor;
  • Een HSS boor;
  • Een plaatboor;
  • Cobalt boren.

Het is uiteraard ook mogelijk dat u niet alleen maar op zoek bent naar een boor om mee door metaal te boren. Voor heel wat mensen die bij ons een bestelling plaatsen geldt dan ook dat ze voor het uitvoeren van hun gewenste karweien nog nood hebben aan heel wat andere gereedschappen. Denk wat dit betreft bijvoorbeeld maar eens aan een gatenzaag metaal. Ook wanneer u op zoek bent naar een dergelijk type gereedschap om aan te kopen bent u daarvoor hier aan het juiste adres.

Bestel uw metaalboor nu hier bij Batterijenstunter.be!

Wanneer u wenst te boren in metaal heeft u daarvoor uiteraard een geschikte boor nodig. In ons aanbod met metaalboren hier bij Batterijenstunter.be is dat geschikte gereedschap ongetwijfeld terug te vinden. Bovendien zorgen wij ervoor dat onze klanten altijd kunnen rekenen op een snelle levering en bieden wij een voordelige aankoopprijs aan. Klinken al deze verschillende voordelen bij u ook als muziek in de oren? Dan mag het duidelijk zijn dat niets u nog tegen hoeft te houden om over te gaan tot het aankopen van uw metaalboor hier bij Batterijenstunter.be. Wanneer u op zoek bent naar een ander soort boor kunt u ook kijken bij alle boren en aanverwante artikelen die wij aanbieden.