319 batterij

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De 319 zilveroxide horloge batterij, met een spanningsniveau van 1,55V, vormt een essentieel onderdeel voor talrijke horlogemodellen van verschillende fabrikanten. Elk horlogebatterij-producerend merk hanteert een eigen codering voor de 319 batterij, wat resulteert in diverse equivalenten zoals 319, V319, SR64 en SR527SW. Ongeacht de huidige batterij van uw horloge, of het nu van Renata, Murata, Energizer, Maxell, Rayovac of een ander merk is, bent u niet gebonden aan een specifiek merk bij de aanschaf van een vervangende 319 batterij. Onze Varta horlogebatterijen bieden in alle gevallen uitstekende vervangingsmogelijkheden, ongeacht het merk. Het is niet ongewoon dat online winkels deze horlogebatterijen aanbieden onder een specifieke code, waardoor het lastig kan zijn om de juiste batterij te kiezen. Onze meegeleverde pakbon verduidelijkt echter welke codes overeenkomen met uw bestelde batterij, waardoor u altijd de juiste keuze maakt voor uw horloge.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in een horloge?

Het valt op dat sommige mensen nog steeds de neiging hebben om alkaline batterijen te plaatsen in horloges. Dit is echter sterk afgeraden, aangezien zilveroxide batterijen de beste keuze zijn. Alkaline batterijen kunnen lekken veroorzaken en gaan bovendien minder lang mee. De batterijtypen met de aanduidingen LR en AG moeten absoluut vermeden worden. Een handige tip: de code is vaak erg klein afgedrukt. Het kan helpen om een foto te maken met uw telefoon en deze te vergroten om het juiste nummer te kunnen aflezen.

Vervangen wij ook de 319 batterij van uw horloge?

We krijgen regelmatig de vraag of wij de 319 batterij ook voor u kunnen installeren. Helaas is het antwoord hierop negatief. Vanwege de diversiteit aan horlogemodellen bestaan er verschillende manieren om een horloge te openen, waarvoor gespecialiseerd gereedschap benodigd is. Daarnaast zijn vele horloges waterbestendig, wat de plaatsing van een nieuwe afdichting vereist. Indien u de 319 batterij wilt laten vervangen, raden wij aan om naar een juwelier te gaan. Zij zijn gespecialiseerd in het vakkundig vervangen van dit type knoopcelbatterij.

Hoelang gaat de 319 batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een zeer stabiele ontladingscurve, waardoor ze slechts in geringe mate spanning verliezen tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een 319 batterij is afhankelijk van het horlogemodel en het aantal geactiveerde functies. Indien bijvoorbeeld een verlichtingsfunctie vaak gebruikt wordt, zal de batterij sneller leeg raken. Bij afwezigheid van dergelijke functies blijft de lading langer behouden. In bepaalde horloges worden meerdere batterijen toegepast. In dergelijke gevallen kan het uurwerk blijven lopen terwijl specifieke functies niet meer operationeel zijn. Als u uw horloge niet draagt, is het aan te raden deze stil te zetten indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een AA batterij, AAA batterij, C batterij, D batterij of een 9V batterij.

319 batterij kopen? Batterijenstunter.be