SR716SW

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR716SW batterij staat bekend als een hoogwaardige zilveroxide horlogebatterij met een nominale spanning van 1,55V. Deze batterij wordt wijdverspreid gebruikt in een divers scala aan horlogemodellen van diverse merken. Elk horlogefabrikant hanteert een eigen coderingssysteem voor de SR716SW batterij, wat resulteert in meerdere equivalent-codes. Als uw huidige batterij bijvoorbeeld is gemarkeerd met de code 315, V315 of SR716SW, kunt u deze zonder aarzeling vervangen. Dit geldt zelfs als u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt. U bent niet beperkt tot een specifiek merk. Onze Varta horlogebatterijen bieden in alle gevallen een uitstekende vervanging, ongeacht het merk dat u eerder had. Veel online winkels verkopen batterijen onder specifieke codes, wat kan leiden tot verwarring bij ontvangst. Onze meegeleverde pakbon geeft echter direct aan welke codes overeenkomen met uw bestelling, waardoor het altijd duidelijk is welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in horloges?

Het komt nog regelmatig voor dat mensen ervoor kiezen om alkaline batterijen in horloges te plaatsen. Dit is echter geen aanbevolen praktijk. Het is ten zeerste aan te raden om te kiezen voor zilveroxide batterijen. Alkaline batterijen hebben een aanzienlijk risico op lekkage en bieden bovendien een kortere levensduur. Vermijd dus batterijen met de aanduidingen LR en AG. Tip: De code is vaak klein gedrukt. Maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om altijd het juiste nummer te hebben.

Kunnen wij de SR716SW batterij in uw horloge vervangen?

We krijgen vaak de vraag of we de SR716SW horlogebatterij kunnen vervangen. Helaas is het antwoord nee. Horloges variëren aanzienlijk in ontwerp, wat resulteert in verschillende manieren om ze te openen. We beschikken niet over gespecialiseerd gereedschap voor alle mogelijke horlogemodellen. Daarnaast zijn veel horloges waterdicht, wat vereist dat een nieuwe pakking wordt geplaatst. Wanneer u uw SR716SW batterij wilt vervangen, raden we u aan om naar een professionele juwelier te gaan. Zij zijn bekwaam in het vervangen van deze specifieke knoopcel.

Wat is de levensduur van de SR716SW batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen, zoals de SR716SW, vertonen een zeer geleidelijke ontladingscurve. Hierdoor verliest de batterij slechts minimaal vermogen tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het type horloge en het aantal functies. Als bijvoorbeeld een verlichtingsfunctie vaak wordt gebruikt, kan de batterij sneller leeglopen. Bij afwezigheid van functies wordt de lading langer vastgehouden. In sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, wat kan resulteren in een nog werkend uurwerk, maar uitgeschakelde speciale functies. Wanneer u een horloge niet draagt, schakel het dan uit als dat mogelijk is.

SR716SW batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw horloge batterijen.