CR1216 batterij

2 ProductenPagina 1 van 1
Ansmann CR1216 batterij
Ansmann CR1216 batterij
€2,89
Varta CR1216 batterij
Varta CR1216 batterij
€3,09

De CR1216 batterij staat bekend om zijn langdurige en stabiele vermogensafgifte. Deze veelzijdige knoopcel wordt veel gebruikt in autosleutels, afstandsbedieningen, horloges en vele andere toepassingen. De populariteit van deze batterij groeit gestaag, omdat steeds meer apparaten op de markt worden gebracht die gebruikmaken van deze specifieke batterij. Iedere CR1216 batterij zit per stuk in een blister verpakt. Buiten deze soort zijn er nog veel meer soorten van de lithium knoopcel batterij. Net als bij de overige maten, is het belangrijk om te onthouden dat lithium batterijen, zoals deze, niet moeten worden blootgesteld aan te hoge temperaturen, omdat dit kan leiden tot een brandgevaar.

CR1216 batterij

Bij ons vindt u de CR1216 batterij van gerenommeerde merken, waaronder Ansmann en Varta, die bekend staan om hun uitstekende kwaliteit en lange levensduur. Onze voorraad is altijd up-to-date, en we zorgen ervoor dat u scherpe prijzen betaalt voor onze batterijen.

Naast de gestandaardiseerde code CR1216, wordt deze batterij ook vaak aangeduid met namen als 1216, ECR1216, KCR1216, 5034LC, L40 en CR 1216. Hoewel de code gestandaardiseerd is, gebruiken fabrikanten soms nog hun eigen codes, meestal gevolgd door de spanning (3V of 3 volt). Overigens wordt er ook nog wel eens gevraagd naar de code BR1216. Deze heeft een andere chemische samenstelling en deze low drain lithium carbon monofluoride batterij is in principe bedoeld om een zeer constante spanning af te geven. U kunt voor deze toepassing gewoon de batterij met CR code nemen. Andersom gaat niet, de BR variant zal bij CR toepassing niet voldoende stroom leveren.

Maat CR1216 batterij

Een CR1216 batterij is een ronde platte knoopcel, heeft een diameter van 12 mm en een dikte van 1,6 mm. Het is een kwestie van de code nemen, dus 1216, de eerste 2 cijfers geven de diameter aan en de laatste twee de dikte, dit werkt zo voor iedere lithium knoopcel, ongeacht het type, zodoende kunt u zeer eenvoudig bepalen welke code bij welk exemplaar hoort.

CR1216 batterij bestand tegen lage temperaturen

Een belangrijk aspect van de CR1216 batterij is zijn vermogen om bestand te zijn tegen lage temperaturen, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in koude omgevingen. In tegenstelling tot alkaline batterijen die snel kunnen uitvallen bij lage temperaturen, blijven de CR1216 batterijen betrouwbaar functioneren.

CR1216 batterij is klein maar heeft een relatief hoge lading

Een belangrijk aspect van de CR1216 batterij is zijn vermogen om bestand te zijn tegen lage temperaturen, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in koude omgevingen. In tegenstelling tot alkaline batterijen die snel kunnen uitvallen bij lage temperaturen, blijven de CR1216 batterijen betrouwbaar functioneren.

Batterij verpakking

Daar waar u het batterijtje eerder altijd zo kon uitpakken zien we nu dat deze meestal in een child safety verpakking zit. Dit komt er in de praktijk meestal op neer dat de batterij met een schaar uit de verpakking geknipt dient te worden. De batterijtjes worden door kleine kinderen vaak voor snoepjes aangezien en door deze verpakking worden veel ongelukken voorkomen. Het heeft dus een goede reden dat u enige moeite moet doen om ze uit de verpakking te krijgen.

Het plaatsen van de CR1216 batterij in uw apparaat vereist enige aandacht. In de meeste gevallen wordt de pluskant aangegeven met een plus teken, maar als dit niet het geval is, dient u zich te concentreren op de kant waar de tekst op geschreven staat, omdat dit de pluszijde is bij lithium knoopcellen.

CR1216 batterij online kopen

Milieubewustzijn is van groot belang, zelfs voor kleine batterijen zoals de CR1216. Het is essentieel om ze op de juiste manier te recyclen en in te leveren bij inzamelpunten. Bij Batterijenstunter streven we naar een duurzaam beleid, en u kunt bij ons al uw normale soorten batterijen inleveren.

Kortom, bij Batterijenstunter bieden we de CR1216 batterij van topmerken tegen concurrerende prijzen. Onze klantenservice staat altijd voor u klaar om u te voorzien van het beste advies en de snelste verzending. Wees milieubewust en lever uw oude batterijen op een verantwoorde manier in. Ontdek het ruime assortiment knoopcellen, waaronder de populaire CR2025, CR2032, CR2430 en de CR2450 modellen, en koop uw CR1216 batterijen voordelig bij ons.

Bij Batterijenstunter kunt u zeer voordelig uw CR1216 batterij kopen.