SR41

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

De SR41 batterij, een zilveroxide horlogebatterij met een krachtige spanning van 1,55V, is een veelgebruikte energiebron in talloze horlogemodellen van diverse merken. Elke horlogebatterijfabrikant hanteert een eigen codering voor de SR41 batterij, wat leidt tot verschillende equivalente codes. Bijvoorbeeld, bij het kiezen van alternatieve merken zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, hoeft u zich niet vast te leggen aan een specifiek merk. Onze Varta horlogebatterijen zijn altijd uitstekende vervangers voor elk ander merk. In tegenstelling tot veel andere webshops, vermelden wij op de meegeleverde pakbon welke overeenkomstige codes uw bestelde batterij heeft, waardoor het altijd glashelder is welke batterij geschikt is voor uw specifieke horloge.

Diverse coderingen - één batterij

De SR41 batterij kent diverse coderingen, zoals SR41, SR41W en SR41SW. Het interessante is dat zowel de SR41W als de SR41SW varianten dezelfde afmetingen hebben, waardoor ze onderling uitwisselbaar zijn zonder enig probleem in uw horloge te functioneren. Niettemin bestaat er wel een verschil in functionaliteit tussen beide varianten. De SR41W, aangeduid als de high drain batterij, kan korte piekbelastingen verwerken, en is daardoor ideaal voor horloges met bijzondere functies zoals verlichting of alarmen, die een hogere vermogensbehoefte hebben. Aangezien de SR41W batterij meer energie levert, wordt deze echter ook sneller leeg. Dus, indien uw horloge geen specifieke hoogvermogen functies heeft, is de keuze voor de SR41 batterij met de SW code raadzaam.

Levensduur van de SR41 Batterij

De zilveroxide technologie van de SR41 horlogebatterij resulteert in een extreem stabiele ontlaadcurve, wat betekent dat deze knoopcel slechts minimaal vermogen verliest gedurende zijn gebruik in een horloge. De levensduur van een SR41 batterij hangt af van het type horloge en het aantal geactiveerde functies. Bijvoorbeeld, indien uw horloge een verlichtingsfunctie heeft die frequent wordt gebruikt, zal de batterij sneller ontladen raken. In gevallen zonder specifieke functies zal de batterijlading echter aanzienlijk langer behouden blijven. In sommige horloges zijn meerdere batterijen geplaatst, wat kan resulteren in een blijvend werkend uurwerk, maar uitgeschakelde speciale functies. Indien mogelijk, adviseren wij om uw horloge stil te zetten wanneer het niet wordt gedragen. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterijoplaadbare batterijen of een batterijlader.

SR41 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.