2032 batterij

Filters
8 ProductenPagina 1 van 1

De 2032-batterij is een lithium-knoopcel met een spanning van 3 volt. Deze batterij heeft een diameter van 20 mm en een dikte van 3,2 mm. Deze afmetingen zijn gecodeerd in de naam van de batterij, waarbij de eerste twee cijfers verwijzen naar de diameter en de laatste twee naar de dikte. Als u op zoek bent naar een 2032 batterij, komt u vaak ook de code CR2032 tegen. Deze CR-code wordt vaak toegevoegd aan de batterijnaam in plaats van alleen 2032, maar beide codes verwijzen naar dezelfde batterij. U kunt dus gerust kiezen voor een batterij met een van deze codes uit dezelfde categorie. Het is echter belangrijk op te merken dat er verschillende soorten lithium knoopcel batterijen beschikbaar zijn als dit niet de juiste maat is voor uw toepassing.

Installeren 2032 batterij

Om de 2032 batterij te installeren, dient u deze uit de verpakking te halen en in het desbetreffende apparaat te plaatsen. In veel gevallen vindt u aan één kant van de batterij een plus-teken (+), wat aangeeft dat deze kant moet worden uitgelijnd met de plus-markering in uw apparaat. Als er geen plus-teken aanwezig is, geldt dat bij lithium-knoopcellen de kant waarop tekst staat geschreven altijd de plus-kant is. Bij gebruik in bijvoorbeeld een autosleutel moet u extra voorzichtig zijn. Open de behuizing altijd zorgvuldig om beschadigingen te voorkomen en observeer hoe de batterij correct moet worden geplaatst. Meestal is de zijde met de code zichtbaar en dient deze als een herkenningspunt.

Als u op zoek bent naar een 2032 batterij, kunt u terecht bij Batterijenstunter.be. U kunt uw bestelling aanvullen met een van onze AA batterijAAA batterijC batterijD batterij of de 9V batterij.