377 batterij

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De 377 zilveroxide horloge batterij, met een spanningsniveau van 1,55V, dient als krachtige energiebron voor een breed scala aan horlogemodellen van diverse merken. Elke horlogefabrikant hanteert een unieke codering voor de 377 batterij, wat resulteert in meerdere equivalentcodes, zoals 377, V377, SR66 en SR626SW. Of uw originele batterij nu gemarkeerd is met een van deze codes, hetzij van Renata, Murata, Energizer, Maxell, of Rayovac, u bent niet beperkt tot een specifiek merk. Onze Varta horlogebatterijen bieden steevast uitstekende vervangingsmogelijkheden, ongeacht het merk. We begrijpen dat webwinkels vaak batterijen verkopen onder specifieke codes, wat het lastig kan maken om te bepalen welke batterij u precies nodig heeft, vooral als u verschillende typen aanschaft. Onze meegeleverde pakbon vermeldt echter de equivalente codes, waardoor u eenvoudig kunt aflezen welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Kunt u alkaline batterijen gebruiken in een horloge?

Helaas zien we nog vaak dat mensen neigen naar alkaline batterijen voor hun horloges. Toch raden we dit sterk af. Zilveroxide is altijd de beste keuze, aangezien alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Vermijd batterijen met de labels LR en AG. Pro-tip: De code is vaak erg klein, dus maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om het juiste nummer altijd bij de hand te hebben.

Kunnen wij de 377 batterij in uw horloge vervangen?

Vaak krijgen we de vraag of we de 377 batterij kunnen vervangen. Helaas is dit niet het geval. Aangezien er diverse horlogesoorten zijn, varieert ook de wijze waarop een horloge geopend moet worden, waarvoor gespecialiseerd gereedschap vereist is. Daarnaast zijn veel horloges waterbestendig en vereisen ze een nieuwe afdichting. Indien u uw 377 batterij wilt laten vervangen, raden we u aan een bezoek te brengen aan een juwelier, aangezien zij ervaren zijn in het verwisselen van deze knoopcelbatterij.

Hoelang gaat de 377 batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen kennen een trage ontladingscurve, waardoor de knoopcel slechts minimaal vermogen verliest tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een 377 batterij is afhankelijk van het type horloge en het aantal gebruikte functies. Bij frequent gebruik van bijvoorbeeld een lichtfunctie zal de batterij sneller leeg raken. In geval van afwezige functies behoudt de batterij langer zijn lading. Sommige horloges vereisen meerdere batterijen; hierdoor kan het uurwerk blijven lopen terwijl specifieke functies uitvallen. Als u uw horloge niet draagt, raden we aan het stil te zetten indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterij, oplaadbare batterijen of een batterij oplader.

377 batterij kopen? Batterijenstunter.be