Bent u van plan om een steenboor aan te schaffen? Dan spreekt het voor zich dat u daarvoor hier bij Batterijenstunter.be aan het juiste adres bent! In ons aanbod zijn tal van verschillende steen- en betonboren terug te vinden waar u een keuze uit kunt maken. Daarbij zal u tot de conclusie komen dat deze ook scherp geprijsd zijn. Tevens niet onbelangrijk om te weten is dat u bij ons een steenboor met de meest uiteenlopende diameters kunt kopen. Voor deze diameters geldt dan ook dat ze variëren van 3 tot en met 25 millimeter. In ieder geval, zou u graag een boor willen aankopen waarmee u kunt boren in steen? Dan is het zeker de moeite waard om even de hieronder terug te vinden informatie door te lezen.

Waar wordt een steenboor voor gebruikt?

Voor de steenboor geldt dat deze eigenlijk een soort van betonboor is. Dit gezegd hebbende ligt de kwaliteit bij steenboren een stukje lager. Dit zorgt ervoor dat deze vooral geschikt is om te boren in zachte steensoorten. Hierbij kan er onder meer worden gedacht aan de volgende:

  • Baksteen;
  • Cellenbeton;
  • Kalkzandsteen

Ook wanneer u wenst te boren in gipsplaten zal u tot de conclusie komen dat dit type boor zich daar het uitstekend leent. Het is de bedoeling dat u de boor roterend gebruikt in een boormachine of in een zogenaamde accuboormachine die is voorzien van een standaard (snelspan) boorkop. Houdt er hoe dan ook rekening mee dat u met behulp van één van de steenboren uit ons assortiment niet in beton of in harde steensoorten kunt boren. Doe dit dan ook zeker niet. Moet u voor een bepaald karwei zowel in zachte als in harde steensoorten boren? In dat geval zal u dus over willen gaan tot het aankopen van verschillende soorten boren. Houdt er rekening mee dat ook betonboren in verschillende uitvoeringen bestaan. Zo bestaat er bijvoorbeeld een speciale betonboor SDS Plus.

Verkrijgbaar in verschillende diktes

Bij het aankopen van een steenboor hier bij Batterijenstunter.be zal u tevens tot de conclusie komen dat er een keuze kan worden gemaakt uit tal van verschillende diktes. Voor onze steenboren geldt dat ze bestelbaar zijn vanaf een dikte van slechts 3 mm. Daarnaast is het echter ook mogelijk om te kiezen voor een steenboor 25 mm en zijn er verschillende tussenmaten beschikbaar. Enkele andere mogelijkheden welke u terug kunt vinden in ons aanbod hier bij Batterijenstunter.be zijn dan ook:

  • Een steenboor 3 mm;
  • Een steenboor 6 mm;
  • Een steenboor 10 mm;
  • Een steenboor 12 mm;
  • Een steenboor 16 mm;
  • Een steenboor 20 mm.

Voordat u overgaat tot het aankopen van één van de verschillende steenboren uit ons assortiment is het dan ook altijd een absolute must om even voor uzelf na te gaan welk type diameter u nodig heeft. Let op, bent u van plan om verschillende gaten te boren of staan er meerdere karweien op de planning die moeten worden uitgevoerd? Houdt er dan zeker rekening mee dat het zomaar mogelijk is dat u nood zal hebben aan verschillende diktes van steenboren.

Hoe kunt u steenboren herkennen?

Voor elke boor die er op de markt is terug te vinden geldt dat deze over specifieke eigenschappen beschikt. De steenboor vertoont in eerste instantie grote gelijkenissen met de betonboor. Voor beide type boren geldt dan ook dat ze vrij eenvoudig door elkaar te halen zijn. Dit gezegd hebbende is het toch zo dat er een aantal specifieke kenmerken of eigenschappen bestaan die duidelijk maken welk type boor geschikt is om te boren in zachte en in harde steensoorten.

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de kop waar steenboren over beschikken. Voor deze kop geldt immers dat ze vrij stomp is en bovendien over twee snijvlakken beschikt. Voor deze snijvlakken geldt dat ze zijn vervaardigd van hetzelfde materiaal als de boor zelf. Voor betonboren geldt dat ze in tegenstelling tot steenboren over een kop beschikken die is gemaakt uit een harder materiaal. Indien u gebruik zou maken van een standaard steenboor om in beton te boren zal u tot de conclusie komen dat de kop zal verbranden. Hierdoor zal de boor onbruikbaar worden.

Een belangrijk en tevens ook zeer handig visueel hulpmiddel om te bepalen of er sprake is van een steen- of een betonboor is de kleur waarover deze beschikt. Voor steenboren geldt namelijk dat ze over een opvallend lichtere kleur beschikken. Verder is het zo dat de kop van steenboren altijd over dezelfde kleur beschikken. Bij betonboren is er echter vaak sprake van een aanzienlijk verschil.

Let op bij het uitvoeren van verschillende karweien

Voor het merendeel van de mensen die op zoek zijn naar een steenboor geldt dat ze niet zomaar één enkel karwei of project in de planning hebben staan. Wanneer dat tevens geldt voor u kan het belangrijk zijn om even grondig na te gaan welke verschillende soorten boren u allemaal nodig heeft. Heeft u bijvoorbeeld voldoende aan een boor om mee te boren in zachte steensoorten of wilt u toch ook liever een betonboor in huis halen? Voor veel mensen is het niet meteen duidelijke welke boren ze nu precies dienen aan te schaffen voor het karwei dat ze wensen uit te voeren. Indien dat tevens geldt voor u kan het meer dan de moeite waard zijn om de keuze te maken om even contact op te nemen met onze deskundige klantenservice. Zo weet u precies welk type boren u het beste aan kunt schaffen voor de projecten die u wenst uit te voeren.

Bestel uw steenboor nu hier bij Batterijenstunter.be!

Indien u de keuze heeft gemaakt om een steenboor aan te schaffen zal u dus tot de conclusie komen dat er hierbij rekening dient te worden gehouden met tal van verschillende aandachtspunten. Wat deze aandachtspunten betreft kunt u onder meer stil blijven staan bij het verschil tussen enerzijds de beton- en anderzijds de steenboren. Veel mensen verwarren beide type boren wel eens met elkaar, waardoor ze op het einde van de rit kiezen voor een exemplaar dat eigenlijk helemaal niet interessant is. Gebruikmaken van een foutieve boor kan er zoals eerder op deze pagina reeds werd aangehaald ook voor zorgen dat de kop stukgaat, waardoor de boor niet meer kan worden gebruikt.

Naast bovenstaande is het voordat u overgaat tot het aankopen van één of meerdere van onze steenboren tevens niet onbelangrijk om stil te blijven staan bij de diverse afmetingen waarin deze verkrijgbaar zijn. De dikte van de boren waar u gebruik van kunt maken kan immers stevig verschillen. Wanneer er verschillende soorten gaten dienen te worden geboord is het overigens ook zeer belangrijk om stil te blijven staan bij de kans dat u nood zal hebben aan niet zomaar één dikte, maar wel aan verschillende diktes. Door deze samen aan te kopen kunt u een mooie besparing realiseren. Dit niet in het minst, omdat u uiteraard slechts één keer de verzending dient te betalen.

In ieder geval, heeft u nood aan een specifieke boor om te boren in zachte steensoorten? Dan zal u tot de conclusie komen dat het aankopen van een steenboor uit het assortiment hier bij Batterijenstunter.be absoluut voor u een meer dan interessante keuze kan zijn. Wanneer u op zoek bent naar een ander soort boor kunt u ook kijken bij alle boren en aanverwante artikelen die wij aanbieden.