SR731W

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR731W knoopcelbatterij is een hoogwaardige zilveroxide horlogebatterij met een nominale spanning van 1,55V, geschikt voor diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elke fabrikant hanteert een eigen codering voor de SR731W batterij, wat leidt tot meerdere equivalente codes. Mocht uw huidige batterij de code 329, V329 of SR731W dragen, dan kunt u deze specifieke batterij vervangen. Zelfs als u voorheen een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikte, kunt u vrijelijk overschakelen naar deze batterij, zonder aan merkgebondenheid vast te zitten. In sommige gevallen zijn er geen onderscheidende W of SW varianten; in dergelijke situaties is de code SW meestal vermeld op de batterij of de verpakking, en deze kan dan zonder aarzeling worden ingezet. De door ons aangeboden Varta horlogebatterijen zijn stuk voor stuk uitstekende alternatieven voor elk ander merk. Diverse online winkels bieden deze batterijen aan onder specifieke codes, wat soms tot verwarring leidt wanneer u meerdere varianten aanschaft. Onze bijgevoegde pakbon vermeldt echter duidelijk welke codes overeenkomen met uw bestelling, zodat u te allen tijde weet welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in horloges?

Opvallend genoeg blijven veel mensen nog steeds neigen naar het gebruik van alkaline batterijen in horloges. Wij raden dit ten zeerste af; de keuze moet altijd vallen op zilveroxide batterijen. Alkaline batterijen vergroten het risico op lekkage aanzienlijk en hebben bovendien een kortere levensduur. Het gebruik van batterijen met de codes LR en AG is dus niet aan te raden. Een nuttige tip: de code is vaak erg klein gedrukt; maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om altijd over het juiste nummer te beschikken.

Kunnen wij ook uw horlogebatterij vervangen, inclusief de SR731W?

We worden vaak gevraagd of we ook de SR731W horlogebatterij in uw horloge kunnen plaatsen. Helaas moeten we hierop negatief antwoorden. Er bestaan diverse horlogesoorten, elk met een eigen wijze van openen, en wij beschikken niet over het gespecialiseerde gereedschap hiervoor. Bovendien zijn veel horloges waterbestendig, wat vereist dat een nieuwe afdichting wordt aangebracht. Wilt u uw SR731W batterij laten vervangen, raden we aan een juwelier te raadplegen, aangezien zij bekwaam zijn in het vervangen van dit type knoopcelbatterij.

Hoe lang gaat de SR731W batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een extreem vlakke ontladingscurve, wat betekent dat de SR731W batterij slechts minimale spanning verliest gedurende gebruik in een horloge. De levensduur van de batterij hangt af van het type horloge en het aantal functies dat het horloge biedt. Bijvoorbeeld, bij horloges met een lichtfunctie die frequent wordt gebruikt, zal de batterij sneller ontladen. Horloges zonder extra functies behouden daarentegen langer hun lading. In sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, waardoor het kan voorkomen dat de klok blijft lopen, maar bepaalde speciale functies niet meer werken. Wanneer u een horloge niet gebruikt, is het raadzaam om deze stil te zetten als de mogelijkheid hiervoor bestaat.

SR731W batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.