317 batterij

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De 317 batterij, een horloge batterij met zilveroxide, biedt een stabiele spanning van 1,55V en vindt wijdverspreide toepassing in diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elke horlogebatterijfabrikant hanteert zijn eigen codering voor de 317 batterij, wat resulteert in meerdere equivalente codes, zoals 317, V317, SR62 en SR516SW. Deze coderingen komen overeen en duiden op hetzelfde batterijtype. Ongeacht het huidige merk van uw batterij, of het nu Renata, Murata, Energizer, Maxell, of Rayovac betreft, bent u niet gebonden aan een specifiek merk bij het vervangen van uw 317 batterij. De Varta horlogebatterijen die wij leveren, vormen in alle situaties een uitstekend alternatief voor welk ander merk dan ook. 

Het komt vaak voor dat webwinkels horlogebatterijen aanbieden onder een bepaalde code, maar bij ontvangst is het moeilijk te bepalen welke code overeenkomt met uw behoeften, vooral als u verschillende soorten hebt aangeschaft. Onze bijgevoegde pakbon vermeldt echter duidelijk welke codes overeenkomen met de door u bestelde batterij, waardoor het altijd helder is welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Horloges en batterijtypes: alkaline vs. zilveroxide

Is het veilig om alkaline batterijen te gebruiken in horloges? Het antwoord is nee. Hoewel het verleidelijk kan zijn om alkaline batterijen te gebruiken, raden wij ten zeerste af om dit te doen. Alkaline batterijen (aangeduid met de codes LR en AG) hebben een aanzienlijk risico op lekkage en gaan bovendien minder lang mee dan zilveroxide batterijen. Uw horloge verdient de beste verzorging en prestatie, daarom adviseren wij altijd te kiezen voor zilveroxide batterijen vanwege hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. Een handige tip: De batterijcode is vaak klein en lastig leesbaar. Maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om zeker te zijn van het juiste nummer.

Vervangen wij ook de 317 batterij van uw horloge?

Wij krijgen vaak vragen over het vervangen van de 317 batterij in horloges. Helaas bieden wij geen batterijvervangingsservice aan. Dit komt omdat verschillende horloges uiteenlopende methoden vereisen om geopend te worden, waarvoor gespecialiseerd gereedschap nodig is. Daarnaast zijn veel horloges waterbestendig en vereisen ze een nieuwe afdichting. Als u uw 317 batterij wilt laten vervangen, raden wij u aan om naar een erkende juwelier te gaan. Zij zijn experts in het vervangen van dit type knoopcelbatterijen en beschikken over de benodigde kennis en apparatuur.

Levensduur van de 317 Batterij

Zilveroxide horlogebatterijen, zoals de 317, hebben een lage ontlaadcurve, wat betekent dat ze langdurig hun spanning behouden wanneer ze in een horloge worden gebruikt. De levensduur van een 317 batterij varieert afhankelijk van het type horloge en het aantal gebruikte functies. Bij frequente activering van bijvoorbeeld verlichting zal de batterij sneller ontladen. In horloges zonder extra functies blijft de lading langer behouden. In sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, waardoor het uurwerk mogelijk blijft lopen, maar speciale functies niet meer werken. Wanneer u uw horloge niet gebruikt, raden wij aan om het stil te zetten indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een AA batterij, AAA batterij, C batterij, D batterij of een 9V batterij.

317 batterij kopen? Batterijenstunter.be