SR65

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR65 horlogebatterij betreft een zilveroxide knoopcel met een vermogen van 1,55V en wordt veelvuldig toegepast in uiteenlopende horlogemodellen van verschillende fabrikanten. Elk horlogebatterij-producerend merk hanteert zijn eigen coderingssysteem voor de SR65 batterij, waardoor meerdere equivalenten worden vermeld. Indien uw oude batterij het label 321, V321, SR65 of SR616SW heeft, kunt u deze knoopcel aanschaffen als vervanging. Dit geldt eveneens wanneer u momenteel een ander merk gebruikt, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac. De codes SR65W of SR65SW zijn eveneens acceptabel als vervangende opties. Onze Varta horlogebatterijen fungeren in alle gevallen uitstekend als alternatief voor andere merken. In veel gevallen bieden webshops deze knoopcellen enkel aan onder een bepaalde code, wat bij ontvangst voor verwarring kan zorgen wanneer u meerdere types hebt aangekocht. Onze bijgevoegde pakbon vermeldt echter direct welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, zodat u altijd exact weet welke batterij geschikt is voor welk horloge.

Kan ik alkaline batterijen gebruiken voor mijn horloge?

Het komt nog steeds vaak voor dat mensen kiezen voor alkaline batterijen in hun horloges. Wij adviseren dit echter ten zeerste af te raden en altijd te opteren voor zilveroxide. Het gebruik van alkaline batterijen vergroot aanzienlijk het risico op lekkages en bovendien gaan ze minder lang mee. Vermijd batterijen met de aanduidingen LR en AG. Tip: De code is vaak erg klein afgedrukt; maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om altijd het juiste nummer te hebben.

Kunnen wij tevens de SR65 batterij in uw horloge vervangen?

We krijgen vaak de vraag of we de SR65 horlogebatterij ook kunnen vervangen. Helaas is het antwoord nee. De verscheidenheid aan horlogemodellen brengt verschillende methoden met zich mee om een horloge te openen, waarvoor gespecialiseerd gereedschap noodzakelijk is. Bovendien zijn veel horloges waterbestendig en vereisen ze een nieuwe afdichting. Wilt u de SR65 batterij laten vervangen, dan raden we aan om naar een juwelier te gaan. Zij zijn gespecialiseerd in het vervangen van deze knoopcel.

Hoe lang gaat de SR65 batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen vertonen een bijzonder vlakke ontladingscurve, wat betekent dat de SR65 batterij slechts minimaal vermogen verliest wanneer deze in een horloge wordt geplaatst. De duurzaamheid van een horlogebatterij hangt af van het type horloge en het aantal functies. Bij frequent gebruik van functies zoals verlichting zal de batterij sneller ontladen. Als er geen functies actief zijn, blijft de lading langer behouden. Sommige horloges maken gebruik van meerdere batterijen, waardoor de klok mogelijk blijft tikken terwijl speciale functies niet meer werken. Als u een horloge niet draagt, is het raadzaam om het stil te zetten wanneer dit mogelijk is. Maak uw bestelling compleet met een lithium CR2 batterij, CR123a batterijCR1/3N batterij of een batterijlader.

SR65 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.