SR43W

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR43W horlogebatterij wordt vervaardigd met zilveroxide als basis en heeft een spanning van 1,55V. Dit type batterij wordt veelvuldig toegepast in diverse horlogemodellen van verschillende fabrikanten. Elk horlogemerk hanteert zijn eigen codering voor de SR43W, waardoor er meerdere equivalente codes bestaan. Wanneer uw huidige batterij bijvoorbeeld de code 386, V386 of SR43W draagt, kunt u deze horlogebatterij aanschaffen als vervanging. Dit geldt ook als u momenteel een ander merk, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, gebruikt. U bent niet gebonden aan een specifiek merk. Onze aangeboden Varta horlogebatterijen vormen uitstekende vervangers voor welk merk dan ook. Het komt vaak voor dat diverse webwinkels deze horlogebatterijen onder verschillende codes aanbieden. Onze bijgevoegde pakbon geeft duidelijk weer welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, zodat u altijd precies weet welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in een horloge?

We zien nog steeds regelmatig mensen die kiezen voor alkaline batterijen in hun horloges. We raden dit ten zeerste af. Kies altijd voor zilveroxide batterijen, aangezien alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Het is belangrijk om batterijen met de aanduidingen LR en AG te vermijden. Een handige tip: aangezien de code vaak erg klein is, kunt u een foto maken met uw telefoon en deze vergroten om het juiste nummer goed te kunnen zien.

Is het mogelijk om de SR43W batterij van uw horloge bij ons te laten vervangen?

We krijgen vaak de vraag of we de SR43W horlogebatterij ook kunnen vervangen. Helaas is het antwoord nee. Aangezien er diverse soorten horloges bestaan, vereist elke horlogevariant een specifieke manier van openen. Bovendien beschikken we niet over gespecialiseerd gereedschap. Veel horloges zijn bovendien waterdicht en vereisen het plaatsen van een nieuwe pakking. Indien u uw SR43W batterij wilt laten vervangen, raden we aan om naar een juwelier te gaan. Zij zijn gespecialiseerd in het vervangen van deze knoopcelbatterij.

Wat is de levensduur van de SR43W batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen kennen een bijzonder lage ontladingscurve, waardoor de SR43W batterij slechts een minimale spanningsafname kent wanneer deze in een horloge wordt gebruikt. De levensduur van een horlogebatterij is afhankelijk van het type horloge en het aantal gebruikte functies. Bij frequente activatie van bijvoorbeeld de verlichtingsfunctie zal de batterij sneller leeglopen. Wanneer het horloge geen functies heeft, zal de spanning langer behouden blijven. In sommige horloges bevinden zich meerdere batterijen, waardoor het uurwerk wellicht blijft lopen, maar speciale functies niet meer operationeel zijn. Indien u het horloge niet draagt, is het aan te raden om deze uit te schakelen indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterijoplaadbare batterijen of een batterijlader.

SR43W batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.