396 batterij

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De 396 zilveroxide-horlogebatterij met een spanning van 1,55V is een veelgebruikte energiebron in diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elke horlogefabrikant hanteert een eigen coderingssysteem voor de 396 batterij, wat resulteert in meerdere equivalente codes, zoals 396, V396, SR59 en SR726W. Of uw horlogebatterij nu van Renata, Murata, Energizer, Maxell, Rayovac of een ander merk is, de Varta horlogebatterijen die wij aanbieden, vormen uitstekende vervangingen, ongeacht het merk dat u eerder gebruikte. Dit elimineert de noodzaak om gebonden te zijn aan een specifiek merk. In geval van verwarring over de benodigde batterij voor uw horloge, biedt onze meegeleverde pakbon verduidelijking door de overeenkomende codes aan te geven.

Kan ik alkaline batterijen in mijn horloge gebruiken?

Het komt vaak voor dat mensen proberen alkaline batterijen in hun horloges te plaatsen. Wij raden echter ten zeerste af dit te doen. Kies altijd voor zilveroxide-batterijen, aangezien alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Vermijd batterijen met de aanduidingen LR en AG. Pro-tip: De code is meestal erg klein gedrukt, dus maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om altijd het juiste nummer bij de hand te hebben.

Kunnen wij de 396 batterij in uw horloge vervangen?

Vaak krijgen we de vraag of we de 396 batterij ook voor u kunnen vervangen. Helaas is het antwoord nee. De diversiteit aan horloges leidt tot verschillende methoden om ze te openen, waarvoor speciaal gereedschap vereist is. Bovendien zijn veel horloges waterbestendig en vereisen ze nieuwe afdichtingen. Als u de 396 batterij wilt laten vervangen, raden we aan om naar een juwelier te gaan, aangezien zij gespecialiseerd zijn in het vervangen van deze knoopcelbatterij.

Wat is de levensduur van de 396 batterij?

Zilveroxide horloge batterijen hebben een bijzonder stabiele ontladingscurve, waardoor ze maar weinig spanning verliezen tijdens gebruik. Hoe lang de 396 batterij meegaat, hangt af van het type horloge en het aantal functies. Als er bijvoorbeeld een lichtfunctie is die vaak wordt gebruikt, zal de batterij sneller ontladen. Bij afwezigheid van functies blijft de lading langer behouden. In sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, wat kan resulteren in een werkend uurwerk maar niet-functionerende speciale functies. Als u uw horloge niet gebruikt, zet het dan stil wanneer mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterij, oplaadbare batterijen of een batterij oplader.

396 batterij kopen? Batterijenstunter.be