BR2012

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1
Energizer CR2012 batterij
Energizer CR2012 batterij
€3,69

De BR2012 is een knoopcelbatterij van 3V met een diameter van 20 mm en een dikte van 1,2 mm. Deze afmetingen zijn direct te herleiden uit de code van de BR2012; de eerste twee cijfers duiden op de diameter en de laatste twee op de dikte. Deze batterij heeft een verschillende chemische samenstelling en is specifiek ontworpen om een stabiele spanning te leveren, met name in situaties waarbij een laag stroomverbruik vereist is. Voor deze toepassing kunt u zonder problemen een batterij met een CR-code gebruiken. Het omgekeerde geldt echter niet; het gebruik van de BR-variant in plaats van een CR2012 zal niet voldoende stroom leveren. Uiteraard zijn er tal van andere lithium knoopcel batterijen beschikbaar als deze afmetingen niet aan uw eisen voldoen.

Het gebruik van de BR2012 batterij

Wanneer u de BR2012 batterij uit de verpakking haalt, moet u deze natuurlijk plaatsen in het apparaat waarvoor u deze hebt aangeschaft. In veel gevallen ziet u aan één zijde een plus-teken, wat aangeeft dat deze zijde moet overeenkomen met de markering in uw apparaat. Als er geen plus-teken aanwezig is, is de zijde waarop de tekst is geschreven altijd de positieve zijde bij lithium knoopcellen. Let goed op bij het gebruik in bijvoorbeeld een autosleutel; open de behuizing altijd voorzichtig om schade te voorkomen en controleer hoe de batterij moet worden geplaatst. Meestal is de zijde met de code zichtbaar en dient deze als een nuttig herkenningspunt.

Wilt u een BR2012 batterij kopen? Bezoek Batterijenstunter.be, uw beste keuze voor batterijen. Maak uw bestelling compleet met onze AA batterijenAAA batterijenC batterijenD batterijen of 9V batterijen.