SR516

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

Met een voltage van 1,55V is de SR516 batterij een krachtige horlogebatterij gebaseerd op zilveroxide. Deze batterij vindt zijn toepassing in diverse horlogemodellen van diverse merken, en elk merk hanteert een eigen code voor deze veelzijdige krachtpatser. Dit verklaart waarom vaak meerdere equivalente codes worden vermeld. Als u bijvoorbeeld kiest voor een merk als Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, dient u te beseffen dat uw keuze niet beperkt is tot één merk. Onze assortiment Varta horlogebatterijen biedt altijd een uitstekende vervanging, ongeacht het merk. In tegenstelling tot andere webshops, die deze batterijen vaak onder een enkele code aanbieden, zorgen wij ervoor dat u op de meegeleverde pakbon meteen kunt zien welke codes overeenkomen met de door u bestelde batterij, waardoor het altijd glashelder is welke batterij geschikt is voor uw specifieke horloge.

Diverse codes SR516

De SR516 batterij kent meerdere uitvoeringen, waarbij de W en SW varianten dezelfde afmetingen delen. U kunt deze zonder zorgen door elkaar gebruiken, aangezien uw horloge normaal blijft functioneren. Toch is er een onderscheid in hun werking. De W variant, oftewel de high drain batterij, staat piekbelastingen toe en is geschikt voor horloges met veeleisende functies zoals verlichting of alarmen. Vanwege de hogere prestaties loopt de W batterij echter sneller leeg. Indien uw horloge geen dergelijke intensieve functies heeft, is de SR516 batterij met de SW code een verstandige keuze. In situaties waarin specifieke W of SW varianten ontbreken, staat meestal de code SW vermeld op de batterij of verpakking. In dat geval kunt u zonder zorgen voor de SW variant kiezen.

Gaat de SR516 batterij lang mee?

De ontlaadcurve van zilveroxide horlogebatterijen zoals de SR516 is bijzonder stabiel, waardoor deze knoopcel slechts minimaal spanning verliest tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij is afhankelijk van het type horloge en de aanwezige functies. Bij veelvuldig gebruik van bijvoorbeeld verlichting kan de batterij sneller ontladen. Bij afwezigheid van dergelijke functies behoudt de batterij langer zijn lading. In horloges met meerdere batterijen kan het voorkomen dat het uurwerk nog functioneert, terwijl specifieke functies uitgeschakeld zijn. Wanneer u uw horloge niet draagt, is het raadzaam om het indien mogelijk stil te zetten. Maak uw bestelling compleet met een CR2 batterij, MN27 batterijCR1/3N batterij of een LR1 batterij.

SR516 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.