Forstnerboor

22 ProductenPagina 1 van 1
Forstnerboor 8 mm
Forstnerboor 8 mm
€10,95
Forstnerboor 10 mm
Forstnerboor 10 mm
€11,49
Forstnerboor 12 mm
Forstnerboor 12 mm
€12,69
Forstnerboor 14 mm
Forstnerboor 14 mm
€12,69
Forstnerboor 15 mm
Forstnerboor 15 mm
€12,69
Forstnerboor 16 mm
Forstnerboor 16 mm
€13,59
Forstnerboor 18 mm
Forstnerboor 18 mm
€15,79
Forstnerboor 20 mm
Forstnerboor 20 mm
€15,95
Forstnerboor 22 mm
Forstnerboor 22 mm
€16,19
Forstnerboor 24 mm
Forstnerboor 24 mm
€17,59
Forstnerboor 25 mm
Forstnerboor 25 mm
€17,95
Forstnerboor 26 mm
Forstnerboor 26 mm
€18,59
Forstnerboor 28 mm
Forstnerboor 28 mm
€18,95
Forstnerboor 30 mm
Forstnerboor 30 mm
€19,49
Forstnerboor 32 mm
Forstnerboor 32 mm
€19,95
Forstnerboor 34 mm
Forstnerboor 34 mm
€20,95
Forstnerboor 35 mm
Forstnerboor 35 mm
€21,95
Forstnerboor 36 mm
Forstnerboor 36 mm
€23,95
Forstnerboor 38 mm
Forstnerboor 38 mm
€24,95
Forstnerboor 40 mm
Forstnerboor 40 mm
€25,95
Forstnerboor 45 mm
Forstnerboor 45 mm
€27,95
Forstnerboor 50 mm
Forstnerboor 50 mm
€31,95

Een zogenaamde forstnerboor is één van de verschillende soorten houtboren die op de markt zijn terug te vinden. Het betreft hier een speciale houtboor welke het mogelijk maakt om zuivere ronde, ondiepe gaten te boren met een vlakke bodem. Het gaat hierbij dan concreet om gaten die gemaakt worden voor bijvoorbeeld de scharnieren in keukenkastjes of voor andere toepassingen waarbij het hout niet helemaal doorboord mag worden. Voor dit type boor geldt dat deze beschikt over een centreerpunt. Het is deze centreerpunt die ervoor zorgt dat u precies het gat kunt boren waar u deze graag wenst te hebben. Bent u geïnteresseerd om meer te weten te komen over dit type boor of wilt u deze graag aankopen? In dat geval bent u daarvoor hier bij Batterijenstunter.be zeker aan het juiste adres.

Hoe werkt een forstnerboor?

Wanneer u gebruik wenst te maken van een forstnerboor zal u tot de conclusie komen dat dit type boor geen spiraal heeft, maar uitsluitend een snijvlak. Het is van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat er bij dit type houtboor een langzame snelheid dient te worden gehanteerd. Dat is het gevolg van het feit dat forstnerboren eigenlijk als het ware moeten schaven. Wanneer u met een dergelijke boor te snel gaat boren zal u tot de conclusie komen dat het hout wordt verbrand. Dit zal niet alleen gelden voor het hout, maar ook voor de boor zelf. Het is zeker van belang om hier rekening mee te houden.

Heeft u de mogelijkheid om uw boormachine in te stellen? Dan is het altijd van belang om te kiezen voor een laag toerental en een hoge koppel. Op deze manier is het mogelijk om goed te kunnen schaven waarna het maken van een vlak gat kinderspel zal worden. Nog een niet onbelangrijk voordeel verbonden aan de forstnerboor heeft betrekking tot het feit dat deze splintervrij kan boren. Dit is belangrijk, omdat het gat dat wordt gemaakt doorgaans in het zicht blijft.

Kunt u hiermee in hardhout boren?

Indien u ervoor kiest om gebruik te gaan maken van een forstnerboor is het absoluut niet de bedoeling dat u daarmee in hardhout gaat boren. Bovendien is het ook niet aangeraden om te boren in de kopse kant van het hout. Dit gezegd hebbende is het in de praktijk sowieso een echte uitdaging om in de kopse kant van hout te kunnen boren. Ook indien er gebruik wordt gemaakt van een ander type (en bovendien ook heel wat duurdere) forstnerboor zal dit nooit echt eenvoudig worden. In het merendeel van de gevallen wordt er van dit type boor gebruik gemaakt om gaten te maken die over een aanzienlijke diameter beschikken. Voor dit type boor geldt dat deze aangekocht kan worden van 8 tot wel 50 mm.

Welke synoniemen bestaan er voor dit type boor?

De vaakst gebruikte benaming voor dit type boor is uiteraard forstnerboor. Dit gezegd hebbende is het zo dat er door de jaren heen ook heel wat synoniemen zijn verschenen die worden gehanteerd. Zo wordt er naar deze boor vaak ook verwezen als zijnde een zogenaamde scharnierboor. Daarnaast is het tevens mogelijk dat er naar wordt verwezen in de praktijk als zijnde:

  • Een forstner bit;
  • Een cilinderboor;
  • Een cilinderkopboor;
  • Een boor voor blinde gaten.

Komt u in de praktijk dus één van de hierboven aangehaalde synoniemen tegen? Dan weet u in al deze gevallen dat er eigenlijk de forstnerboor mee wordt bedoeld.

Welk exemplaar is het meest geschikt voor uw klus?

Een belangrijke vraag die veel mensen zich stellen heeft betrekking tot wat nu precies de meest ideale forstnerboor is voor de klus die men wenst uit te voeren. Voor de forstnerboren die worden aangeboden hier bij Batterijenstunter.be geldt dat ze enkel en alleen geschikt zijn om te boren in zachthout. Dit betekent dat ze niet kunnen worden gebruikt om te boren in hardhout of in kops hout. In de praktijk hoeft dit vaak helemaal geen enkel probleem te zijn, in tegendeel.

Wilt u graag blinde gaten boren in zachte houtsoorten? Dan zal u tot de conclusie komen dat kiezen voor de forstnerboor een prima keuze zal zijn. Buiten de forstnerboren welke in ons assortiment zijn terug te vinden is het zo dat we ook voor andere toepassingen over de juiste boor beschikken. Om het onze klanten nog wat eenvoudiger te maken hebben we er verder voor gekozen om onze boren te sorteren op dikte. Zo kunt u nog eenvoudiger precies die ene forstnerboor terugvinden waar u naar op zoek bent.

Wat kunt u verwachten van de levensduur van de forstnerboor?

Bent u van plan om een forstnerboor aan te kopen? Dan spreekt het voor zich dat het bijzonder handig en interessant kan zijn om te weten over welke levensduur deze beschikt. Wanneer u een blik werpt op het assortiment van Batterijenstunter.be zal u tot de conclusie komen dat u daar alleen maar de beste exemplaren in terug kunt vinden. Wanneer u wil kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke levensduur zal u er wel rekening mee moeten houden dat er een laag toerental dient te worden aangehouden. Voor deze boor geldt immers dat deze zoals eerder werd aangehaald dient te schaven.

Het aanhouden van een laag toerental tijdens het boren zorgt ervoor dat u langdurig plezier zal ervaren van de boor. U kunt ze bovendien ook gebruiken voor verschillende karweien. Daarenboven is het van belang dat u ervoor zorgt dat de forstnerboor na het boren altijd grondig wordt schoongemaakt. Een zeer belangrijke tip kan tevens zijn om de boor in te smeren met een klein laagje boorolie voor u deze op gaat bergen. Door ervoor te kiezen om de boor goed in te vetten kan roestvorming worden voorkomen. De volgende keer wanneer u de forstnerboor wenst te gebruiken kunt u er dan meteen mee aan de slag gaan. Dit zonder dat u veel moeite moet doen om het roest van de boor te verwijderen. Door rekening te houden met deze tip zorgt u er niet alleen voor dat het gebruiksgemak, maar ook de levensduur van de forstnerboor kan worden geoptimaliseerd.

Bestel uw forstnerboor nu hier bij Batterijenstunter.be!

Bent u van plan om over te gaan tot het aankopen van een forstnerboor? In dat geval zal u tot de conclusie komen dat u deze zonder probleem kunt aankopen hier bij Batterijenstunter.be. U geniet hier bij ons niet alleen van een uitstekende kwaliteit, maar bovendien ook van een scherpe aankoopprijs. Het is uiteraard perfect mogelijk dat u ook nog nood heeft aan één of meerdere andere gereedschappen. Ook daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

  • Speedboren;
  • Een slangenboor.

Voor heel wat mensen kan het bovendien tevens interessant zijn om ervoor te kiezen om een bepaalde borenset aan te schaffen. Door het aankopen van een dergelijke set kunt u ervoor zorgen dat u de beschikking krijgt over alle verschillende diameters van boren waar u nood aan heeft. Bent u op zoek naar bijvoorbeeld interessante houtborensets om aan te schaffen? Dan zal u tot de conclusie komen dat u daarvoor hier bij Batterijenstunter.be tevens ongetwijfeld aan het juiste adres bent. Voor het aankopen van een forstnerboor bent u bij ons dus met zekerheid aan het juiste adres, maar dat geldt ook voor menig aantal andere gereedschappen en artikelen.