392 batterij

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De 392 zilveroxide horlogebatterij is een betrouwbare energiebron met een spanning van 1,55V, ontworpen voor verschillende horlogemodellen van diverse merken. Verschillende fabrikanten hanteren hun eigen codering voor deze batterij, zoals 392, V392, SR41 en SR736W, waardoor meerdere equivalenten beschikbaar zijn. Ongeacht het merk van uw huidige batterij, of het nu Renata, Murata, Energizer, Maxell, Rayovac of een ander merk betreft, kunt u zonder beperkingen overschakelen naar onze Varta horlogebatterijen als uitstekende vervangers. Wij begrijpen dat het verwarrend kan zijn wanneer online winkels batterijen onder specifieke codes aanbieden, zonder duidelijke indicatie van de compatibiliteit met uw horloge. Bij Batterijenstunter.be voorzien wij u van een pakbon waarop direct te zien is welke codes overeenkomen met uw bestelde batterij, zodat u altijd de juiste keuze maakt voor uw horloge.

Kunnen alkaline batterijen veilig gebruikt worden in horloges? 

Het komt nog regelmatig voor dat mensen kiezen voor alkaline batterijen in hun horloges. Wij adviseren echter sterk om altijd te opteren voor zilveroxide batterijen. Alkaline batterijen, herkenbaar aan de aanduidingen LR en AG, hebben een aanzienlijk verhoogd risico op lekken en een kortere levensduur. Voor optimale prestaties en veiligheid van uw horloge raden wij het gebruik van zilveroxide aan. Tip: De batterijcode is vaak klein gedrukt; maak een foto met uw telefoon en vergroot deze voor nauwkeurige identificatie.

Bieden wij diensten aan voor het vervangen van de 392 batterij in uw horloge?

Vaak wordt gevraagd of wij de 392 batterij van uw horloge vervangen in onze zaak. Het antwoord hierop is helaas nee. Doordat er veel diverse horloges op de markt zijn en deze op diverse manieren geopend dienen te worden, is hiervoor gespecialiseerd gereedschap nodig waar wij niet over beschikken. Daarnaast dienen horloges die bijvoorbeeld waterdicht zijn, een nieuwe pakking geplaatst te worden. Wilt u uw 392 batterij laten vervangen, gaat u dan naar een juwelier, zij zijn gespecialiseerd in het vervangen van deze knoopcel.

Hoelang gaat de 392 batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen staan bekend om hun stabiele ontladingscurve, waardoor de spanning slechts geleidelijk afneemt tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een 392 batterij varieert afhankelijk van het horlogemodel en de functionaliteiten. Bij frequente activering van bepaalde functies, zoals verlichting, kan de batterij sneller ontladen. Wanneer het horloge geen specifieke functies heeft, zal de lading langer behouden blijven. In sommige gevallen kunnen horloges meerdere batterijen bevatten, waarbij het uurwerk mogelijk blijft functioneren terwijl specifieke functies uitvallen. Als het horloge niet in gebruik is, raden wij aan om het stil te zetten indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterij, oplaadbare batterijen of een batterij oplader.

392 batterij kopen? Batterijenstunter.be