SR916W

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR916W batterij vertegenwoordigt een opmerkelijke horlogebatterij op basis van zilveroxide met een nominale spanning van 1,55V. Deze batterij vindt wijdverspreide toepassing in diverse horlogemodellen van diverse merken. Elk merk dat horlogebatterijen vervaardigt, hanteert een gepersonaliseerde code voor de SR916W batterij, wat leidt tot diverse equivalente aanduidingen. Indien uw huidige batterij gecodeerd is als 373, V373, SR68 of SR916W, is het mogelijk deze batterij aan te schaffen ter vervanging. Dit geldt eveneens wanneer u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac hanteert; u bent niet beperkt tot een specifiek merk. In situaties waar specifieke W- of SW-varianten ontbreken, wordt vaak de SW-code op de batterij of verpakking vermeld, wat eveneens geschikt is. De Varta horlogebatterijen die wij aanbieden, vormen zonder uitzondering uitstekende alternatieven voor ieder ander merk. Diverse webwinkels bieden deze horlogebatterijen aan onder één enkele code, wat kan leiden tot verwarring bij ontvangst. Op de meegeleverde pakbon van onze zijde, kunt u onmiddellijk vaststellen welke codes gelijkwaardig zijn aan de door u bestelde code, zodat het te allen tijde duidelijk is welke batterij geschikt is voor uw specifieke horloge.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in een horloge?

Wij signaleren nog immer dat individuen alkaline batterijen in horloges plaatsen. Wij raden dit ten zeerste af; opteer altijd voor zilveroxide. Alkaline batterijen vergroten de kans op lekkages aanzienlijk en hebben daarenboven een kortere levensduur. Vermijd batterijen met de aanduidingen LR en AG. Tip: De code is vaak bijzonder klein; het is raadzaam om een foto met uw mobiele telefoon te maken en deze te vergroten om het juiste nummer te verifiëren.

Verzorgen wij eveneens de vervanging van de SR916W batterij in uw horloge?

Wij ontvangen regelmatig verzoeken of wij de SR916W horlogebatterij eveneens voor u kunnen vervangen. Helaas moeten wij hierop ontkennend antwoorden. Er bestaan diverse typen horloges met uiteenlopende methodes om ze te openen; hiervoor ontbreekt het ons aan gespecialiseerd gereedschap. Tevens zijn talrijke horloges waterbestendig en vereisen de installatie van nieuwe afdichtingen. Indien u de SR916W batterij wilt laten vervangen, raden wij u aan een juwelier te bezoeken. Zij zijn deskundig in het vervangen van deze knoopcelbatterij.

Hoe lang gaat de SR916W batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen kennen een bijzonder lage ontladingskarakteristiek; de SR916W batterij verliest slechts marginaal vermogen terwijl deze in een horloge functioneert. De levensduur van een horlogebatterij is echter afhankelijk van het type horloge en het aantal geactiveerde functies. Bijvoorbeeld, indien een lichtfunctie frequent wordt gebruikt, zal de batterij snel ontladen. Indien er geen functies actief zijn, behoudt de batterij langdurig haar lading. In sommige horloges bevinden zich meerdere batterijen, wat kan resulteren in een voortgaand uurwerk met uitgeschakelde speciale functies. Indien u het horloge niet draagt, wordt aangeraden om deze stil te zetten indien mogelijk.

SR916W batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.