321 batterij

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De 321 zilveroxide horloge batterij staat bekend als de essentiële krachtbron voor horloges, met een stabiele spanning van 1,55V. Een scala aan horlogemerken vertrouwt op deze krachtige knoopcel, elk met hun eigen aanduiding. Onder de equivalente codes vallen 321, V321, SR65 en SR616SW. Indien u op dit moment merken gebruikt zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, kunt u deze eenvoudig vervangen voor onze Varta horlogebatterijen.

Maak een einde aan de verwarring bij batterijaankopen. Veel online winkels bieden batterijen aan met gecodeerde labels, waardoor het lastig is de juiste te kiezen. Onze meegeleverde pakbon onthult echter meteen welke codes overeenkomen met uw bestelling, waardoor duidelijkheid ontstaat over welke batterij geschikt is voor uw specifieke horlogebehoefte.

Kan een alkaline batterij in uw horloge?

Het gebruik van alkaline batterijen voor horloges is nog altijd een veelvoorkomende misvatting. Vermijd deze vergissing en ga altijd voor zilveroxide. Alkaline batterijen vergroten het risico op lekkages en hebben bovendien een kortere levensduur. De aanduidingen LR en AG duiden op alkaline batterijen, welke u dus niet moet gebruiken. Handige tip: De codering is vaak klein, maak een foto met uw smartphone en vergroot deze om het juiste nummer te achterhalen.

Horlogebatterij 321 vervangen: een service die we niet bieden

We krijgen regelmatig de vraag of we ook de 321 batterij kunnen plaatsen. Helaas is het antwoord nee. Er bestaan diverse horlogesoorten, elk met hun eigen benadering voor het openen. Speciaal gereedschap ontbreekt in ons assortiment. Bovendien zijn veel horloges waterbestendig en vereisen ze een nieuwe afdichting. Wilt u de 321 batterij laten vervangen, dan raden we u aan om naar een juwelier te gaan, die expertise heeft in het vervangen van deze knoopcellen.

Levensduur van de 321 batterij

Zilveroxide horlogebatterijen kennen een trage ontladingscurve, waardoor de knoopcel slechts beperkt spanning verliest in een horloge. De duurzaamheid van een 321 batterij hangt af van het horlogetype en het aantal gebruikte functies. Bij frequent gebruik van bijvoorbeeld verlichting zal de batterij sneller leeglopen. Indien geen functies in gebruik zijn, behoudt de batterij langer energie. In sommige horloges bevinden zich meerdere batterijen, wat betekent dat de tijd kan doorgaan, maar specifieke functies mogelijk uitvallen. Als u een horloge niet draagt, zet het dan stil indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een AA batterij, AAA batterij, C batterij, D batterij of een 9V batterij.

Uw betrouwbare bron voor de 321 batterij: Batterijenstunter.be