SR916SW

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR916SW batterij vertegenwoordigt een horlogebatterij van het zilveroxide type, met een nominale spanning van 1,55V. Deze batterij wordt wijdverspreid ingezet binnen een divers spectrum van horlogemerken en -modellen. Elk horlogemerk hanteert een eigen code voor de SR916SW batterij, resulterend in verschillende equivalente benamingen. Indien uw huidige batterij de aanduiding 373, V373, SR68 of SR916SW draagt, kunt u deze met vertrouwen vervangen door een equivalente horloge batterij. Dit geldt zelfs wanneer u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt. De Varta horlogebatterijen die wij aanbieden, dienen als voortreffelijke alternatieven voor elk willekeurig ander merk. Vaak worden deze horlogebatterijen door diverse webshops verkocht onder specifieke codes, wat bij ontvangst tot verwarring kan leiden indien u meerdere varianten hebt aangekocht. Via onze meegeleverde pakbon kunt u echter direct identificeren welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, wat de juiste batterijkeuze voor elk horloge helder maakt.

Kan men alkaline batterijen gebruiken in horloges?

Het gebruik van alkaline batterijen in horloges komt nog regelmatig voor. Dit wordt echter ten zeerste afgeraden. De voorkeur dient altijd uit te gaan naar zilveroxide batterijen, aangezien alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Batterijen met de aanduiding LR en AG dienen in dit verband vermeden te worden. Tip: Aangezien de aanduiding doorgaans klein is, is het raadzaam om een foto met uw telefoon te maken, welke u vervolgens kunt vergroten om het juiste nummer te achterhalen.

Vervangen wij tevens de SR916SW batterij in uw horloge?

De vraag of wij de SR916SW horloge batterij ook voor u installeren, wordt ons vaak gesteld. Spijtig genoeg is het antwoord hierop negatief. De variëteit aan horlogemodellen brengt een verscheidenheid aan methoden met zich mee om het horloge te openen, en het gespecialiseerde gereedschap hiervoor ontbreekt binnen onze faciliteiten. Bovendien zijn talloze horloges waterbestendig en vereisen een nieuwe afdichting. Indien u uw SR916SW batterij wilt laten vervangen, wordt u aangeraden om een juwelier te bezoeken, aangezien zij de benodigde expertise hebben voor het vervangen van deze knoopcel.

Wat is de levensduur van de SR916SW batterij?

Zilveroxide horloge batterijen tonen een uitermate vlakke ontladingscurve, waardoor de SR916SW batterij slechts een minimaal spanningsverlies vertoont tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij is afhankelijk van het horlogemodel en het aantal actieve functies. Bijvoorbeeld, indien een verlichtingsfunctie frequent gebruikt wordt, zal de batterij sneller ontladen. Bij afwezigheid van functies zal de lading daarentegen langer behouden blijven. In sommige horloges worden meerdere batterijen ingezet, waardoor het mogelijk is dat de tijdweergave blijft functioneren terwijl specifieke functies uitvallen. Wanneer het horloge niet in gebruik is, wordt aangeraden om het stil te zetten, indien dit een mogelijkheid is.

SR916SW batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw horloge batterijen.