SR527

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR527 batterij, bekend als een hoogwaardige zilveroxide horloge batterij met een spanningsniveau van 1,55V, heeft zich bewezen als een betrouwbare krachtbron voor verschillende horlogemodellen van diverse merken. Intrigerend genoeg hebben fabrikanten van horlogebatterijen elk een unieke code toegewezen aan de SR527, wat vaak leidt tot meerdere equivalente codes. Een boeiend feit is dat de keuze voor merkgebonden batterijen niet dwingend is wanneer men bijvoorbeeld Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac verkiest. Binnen dit kader bieden onze Varta horlogebatterijen een voortreffelijke substitutie voor elke andere variant, ongeacht het merk.

Veel webshops verkopen het horlogebatterijtje slechts onder een bepaalde code en wanneer u ze thuis krijgt weet u aan de hand van de code niet welke u nu nodig heeft in uw horloge als u meerdere soorten heeft gekocht. Op de door ons bijgeleverde pakbon kunt u wel direct zien welke codes hetzelfde zijn als de code die u besteld heeft zodat het altijd duidelijk is welke batterij u voor welk horloge besteld heeft.

Code SR527 - SR527W - SR527SW

Binnen de reeks van SR527 batterijen zijn er diverse uitvoeringen beschikbaar, waarbij de W en SW varianten dezelfde dimensies hanteren. Het is interessant te vermelden dat bij gebruik van deze varianten onderling, uw horloge probleemloos blijft functioneren. Er heerst echter een verschil in werking tussen de twee. De W-variant, oftewel high drain batterij, staat kortstondige piekbelasting toe, hierdoor is deze geschikt voor horloges met specifieke functies die meer vermogen vereisen, zoals verlichting of alarmen. Het is goed om te weten dat de W-variant, vanwege zijn verhoogde vermogensafgifte, eerder uitgeput kan raken. Indien u geen speciale functies op uw horloge heeft, dan is de keuze voor de SR527 batterij met de SW-code een verstandige beslissing. In sommige situaties bestaan er geen afzonderlijke W of SW varianten. Indien dit het geval is, zal de SW-code veelal vermeld staan op de batterij of de verpakking, waardoor u deze zonder enige aarzeling kunt gebruiken.

Gaat de SR527 batterij lang mee?

Zilveroxide horlogebatterijen blinken uit door hun lage ontlaadcurve, wat betekent dat de SR527 knoopcel slechts een minimale spanningsvermindering vertoont wanneer deze in een horloge is geplaatst. De duurzaamheid van een horlogebatterij is afhankelijk van het type horloge en de aard van de functies. Bij intensief gebruik van functies zoals verlichting zal de batterij sneller zijn lading verliezen. Wanneer het horloge echter geen extra functionaliteiten bezit, zal de lading langer behouden blijven. Bij sommige horloges is er sprake van meerdere batterijen, wat kan resulteren in een werkend uurwerk maar inactieve speciale functies. Wanneer u uw horloge niet draagt, is het raadzaam om deze stil te zetten, mits deze optie voorhanden is. Maak uw bestelling compleet met een MN11 batterij, MN27 batterijCR1/3N batterij of een LR1 batterij.

SR527 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.