Voordat u overgaat tot het aankopen van een bepaald type houtboor spreekt het voor zich dat u zich eerst even de vraag zal stellen welk type boor voor uw karwei(en) nu precies geschikt is. Wat dit betreft zal u tot de conclusie komen dat er rekening dient te worden gehouden met een aantal verschillende factoren. Het betreft hier concreet de volgende:

 1. Moet er worden geboord in zacht- of in hardhout?
 2. Is er sprake van dik of dun hout?

Naast bovenstaande spreekt het voor zich dat er tevens rekening dient te worden gehouden met het bestaan van verschillende diameters. Hoe dan ook, bent u ook van plan om één of misschien zelfs meerdere houtboren aan te kopen? Ontdek dan snel het aanbod hier bij Batterijenstunter.be!

Over welke specifieke eigenschappen beschikt een houtboor?

Wanneer u het aanbod met verschillende boren op de markt gaat bekijken zal u tot de conclusie komen dat er sprake is van verschillende soorten exemplaren. Eén van deze exemplaren is dus de houtboor. Zoals de naam reeds aangeeft gaat het hierbij om een boor die wordt gebruikt om te boren in een hard materiaal zoals hout. Voor dit type boor geldt dat deze verschilt van andere boren door de grovere spiraal waarover deze beschikt. Voor deze spiraal geldt dat deze ervoor moet zorgen dat er verder in het materiaal kan worden geboord. Houtboren zijn verkrijgbaar in heel wat verschillende lengtes en uitvoeringen wat ervoor zorgt dat het eenvoudiger mogelijk wordt om gaten te boren op plaatsen die eigenlijk vrij moeilijk te bereiken zijn.

Eén van de toepassingen waar een houtboor voor gebruikt kan worden heeft betrekking tot het maken van grotere gaten voor met name deurknoppen en raamgrepen. Houdt er bij het aankopen van een houtboor bovendien ook rekening mee dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen verschillende exemplaren. Denk hierbij aan:

 • Een speedboor
 • Een slangenboor
 • Een forstnerboor.

Voordat u overgaat tot het bestellen van een bepaald type houtboor is het dan ook logischerwijs een absolute aanrader om even de specifieke eigenschappen en mogelijkheden van de verschillende exemplaren van naderbij te gaan bekijken. Op deze manier kunt u er immers op het einde van de rit echt zeker van zijn dat u kiest voor de meest interessante boor voor uw klus.

Ook het aankopen van een houtborenset is mogelijk

Wanneer u overweegt om over te gaan tot het aankopen van een houtboor is het mogelijk ook de moeite waard om het aanschaffen van een houtborenset te overwegen. Voor een dergelijke set geldt dat deze doorgaans een cassette of een doos is waar een aantal verschillende maten aan boren in terug te vinden zijn. Door het aankopen van één van deze sets krijgt u meteen de beschikking over een groot aantal verschillende diktematen, waardoor u direct de meest uiteenlopende karweien kunt uitvoeren. Het spreekt voor zich dat u zo’n set ook perfect kunt aankopen hier bij Batterijenstunter.be.

Keuze uit verschillende soorten houtboren

In ons assortiment hier bij Batterijenstunter.be zijn een groot aantal verschillende soorten houtboren terug te vinden. Zo bent u bij ons aan het juiste aders voor bescheiden houtboortjes, maar ook voor lange houtboren en voor houtboren die zich kenmerken door een aanzienlijke diameter. Dit lijkt op het eerste zicht misschien een beetje overbodig, maar dat is het zeker niet. Afhankelijk van het soort karwei welke u wenst uit te voeren kan er namelijk een zeer specifieke boor zijn vereist. Bent u op zoek naar een specifieke hardhoutboor? Ook deze kunt u probleemloos bij ons bestellen.

Waar houtboren voor zachthout voor gebruiken?

Bij het aankopen van een houtboor dient u zich altijd de vraag te stellen of deze geschikt is om te boren in hardhout of in zachthout. Indien u heeft gekozen voor een exemplaar welke vooral bestemd is om te boren in zachthout zal u tot de conclusie komen dat u deze boor kunt gebruiken bij (onder meer) de volgende materialen:

 • Vurenhout;
 • Grenenhout;
 • Balken uit zachthout;
 • Plaatmateriaal zoals met name multiplex;
 • Een materiaal zoals MDF.

Zoals reeds verschillende keren aangehaald op deze pagina is het zeer belangrijk om altijd te kiezen voor de meest geschikte houtboor voor uw project of karwei. Doet u dat niet? Dan zou u dat zomaar op vervelende problemen kunnen komen te staan en dat is uiteraard niet de bedoeling. Is het voor u niet helemaal duidelijk welke van de verschillende houtboren voor uw project het interessantst is? Dan kan onze ervaren klantenservice u daarbij verder helpen.

Houdt rekening met de vereiste diameter van de gaten

Tevens zeer belangrijk om rekening mee te houden bij het aankopen van een houtboor is uiteraard de diameter waarover deze dient te beschikken. Deze diameter is immers bepalend voor de grootte van het gat dat u kunt boren. Ook op dit vlak zal meteen duidelijk worden dat u bij ons een keuze kunt maken uit een behoorlijk aantal verschillende mogelijkheden. Enkele van de verschillende opties waar u voor kunt kiezen hier bij Batterijenstunter.be zijn alvast degene die u hieronder aantreft:

 • Een houtboor 2 mm;
 • Een houtboor 3 mm;
 • Een houtboor 20 mm;
 • Een houtboor 40 mm.

Heeft u nood aan een andere diameter dan de voorbeelden die hierboven staan aangegeven? Ook dan is dat vaak zonder probleem mogelijk. Dit geldt bijvoorbeeld tevens voor een houtboor 12 mm. Bent u van plan om meerdere projecten of karweien uit te gaan voeren? In dat geval zal u er rekening mee moeten houden dat de kans bestaat dat u nood zal hebben aan verschillende diameters. Overweeg in dat geval uiteraard om deze samen te bestellen.

Wilt u graag een exemplaar kopen dat niet slipt? Dat kan!

Eén van de vaakst gehoorde problemen bij het gebruik van een houtboor heeft betrekking tot het feit dat deze kan slippen. Het is vanzelfsprekend dat u als klusser steeds wil kunnen rekenen op een exemplaar dat niet slipt. Dat is zeker mogelijk. Indien u bij ons kiest voor het aankopen van een slagenboor of een zogenaamde speedboor dient u hier niet voor te vrezen, in tegendeel. In vergelijking met standaard houtboren geldt voor deze exemplaren dan ook dat ze beschikken over een zeskantaansluiting. Dit heeft als gevolg dat het slippen van de boor niet meer voor kan komen. Wilt u er dus met andere woorden zeker van kunnen zijn dat u gebruik maakt van boor welke niet gaat slippen? In dat geval kan de keuze voor een houtboor voorzien van een zeskant aansluiting voor u de perfecte oplossing bieden. Dit is dus absoluut iets om in het achterhoofd te houden.

Bestel ook uw houtboor hier bij Batterijenstunter.be!

Heeft u zich even verdiept in het aanbod met houtboren hier bij Batterijenstunter.be? Heeft u dan ook één of misschien zelfs meerdere exemplaren gevonden die u kunnen helpen bij het uitvoeren van één of meerdere karweien of klussen? Dan spreekt het voor zich dat u wellicht tot aanschaf over zal willen gaan. Het aankopen van één van onze houtboren zorgt ervoor dat u niet alleen kunt rekenen op een prima kwaliteit, daarnaast haalt u ze ook in huis tegen een bijzonder interessante prijs. Spreekt dit alles u ook wel aan? Twijfel dan geen moment langer en bestel meteen de door u gewenste houtboor hier bij Batterijenstunter.be tegen de meest interessante voorwaarden. Wanneer u op zoek bent naar een ander soort boor kunt u ook kijken bij alle boren en aanverwante artikelen die wij aanbieden.