SR621W

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De SR621W batterij is een innovatieve knoopcelbatterij op basis van zilveroxide, met een uitgangsspanning van 1,55V. Deze veelzijdige horloge batterij wordt veelvuldig ingezet in diverse horlogemodellen van uiteenlopende merken. Elk horlogemerk hanteert een eigen codering voor de SR621W batterij, wat resulteert in diverse equivalente codes. Indien uw huidige batterij de code 364, V364, SR60 of SR621W draagt, biedt deze batterij een geschikte vervangingsoptie. Dit geldt zelfs indien u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt. Merkgebondenheid is niet van toepassing. In situaties waarin er geen specifieke W of SW varianten zijn, wordt vaak de code SW vermeld op de batterij of verpakking, wat eveneens als leidraad kan dienen. Onze Varta horlogebatterijen zijn zonder uitzondering uitstekende alternatieven voor elk ander merk. Het fenomeen waarbij horlogebatterijen vaak worden aangeboden onder een specifieke code, kan tot verwarring leiden. Bij levering voorzien wij u van een pakbon waarop direct zichtbaar is welke codes overeenkomen met uw bestelling, zodat u altijd exact weet welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Compatibiliteit van alkaline batterijen met horloges

De praktijk toont nog immer dat sommige mensen ervoor kiezen om alkaline batterijen in hun horloges te plaatsen. Wij adviseren dit ten zeerste af te raden en te allen tijde te opteren voor zilveroxide batterijen. Het gebruik van alkaline batterijen vergroot aanzienlijk de kans op lekkage en bovendien is de levensduur beduidend korter. Batterijen gelabeld met de aanduidingen LR en AG dienen vermeden te worden. Nuttige tip: Aangezien de code vaak minuscule afmetingen heeft, kunt u een foto maken met uw smartphone en deze vergroten om het juiste nummer te identificeren.

Horlogebatterij vervangingsservice voor de SR621W

Onze diensten omvatten veelgehoorde vragen over de mogelijkheid tot het plaatsen van een SR621W horlogebatterij. Het spijt ons te moeten mededelen dat wij dit niet aanbieden. Vanwege de verscheidenheid aan horlogemodellen bestaat geen uniforme methode om horloges te openen, en speciaal gereedschap is daarvoor benodigd. Daarnaast zijn vele horloges waterbestendig, wat vereist dat een nieuwe afdichting wordt geplaatst. Indien u uw SR621W batterij wilt laten vervangen, raden wij aan een juwelier te raadplegen, aangezien zij gespecialiseerd zijn in het vervangen van dit type knoopcel.

Levensduur van de SR621W batterij

De zilveroxide horlogebatterijen, zoals de SR621W, vertonen een zeer geleidelijke ontladingscurve. Hierdoor behoudt deze batterij nagenoeg constant zijn spanning wanneer deze in een horloge wordt ingezet. De levensduur van een horlogebatterij varieert afhankelijk van het horlogemodel en het aantal geactiveerde functies. Indien bijvoorbeeld de verlichtingsfunctie frequent wordt gebruikt, zal de batterij sneller ontladen. In situaties waarin geen extra functies aanwezig zijn, behoudt de batterij zijn lading langer. In sommige horloges worden meerdere batterijen gebruikt, wat kan resulteren in een blijvend functionerend uurwerk maar niet-werkende speciale functies. Indien het horloge niet in gebruik is, is het raadzaam om het indien mogelijk stil te zetten. Maak uw bestelling compleet met een MN11 batterij, MN27 batterijMN21 batterij of een AAAA batterij.

SR621W batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.