SR626SW

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De SR626SW batterij betreft een zilveroxide horloge batterij met een nominale spanning van 1,55V. Deze wordt wijdverspreid ingezet in diverse horlogemodellen van verschillende fabrikanten. Elk horlogemerk hanteert een eigen codering voor de SR626SW batterij, waardoor meerdere equivalente codes van toepassing zijn. Mocht uw huidige batterij bijvoorbeeld gecodeerd zijn als 377, V377, 376, SR66, of SR626SW, dan kunt u deze specifieke horlogebatterij als vervanging aanschaffen. Dit geldt ook als u momenteel een ander merk gebruikt, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell, of Rayovac. U bent niet gebonden aan een specifiek merk. Onze beschikbare Varta horlogebatterijen zijn steevast uitstekende vervangers voor alle merken.

Talloze webwinkels bieden deze horlogebatterijen vaak enkel aan onder bepaalde codes. Hierdoor kan het verwarrend zijn om de juiste batterij te identificeren wanneer u meerdere varianten aanschaft. Onze meegeleverde pakbon vermeldt echter duidelijk welke codes overeenkomen met de door u bestelde batterij, waardoor het altijd helder is welke batterij geschikt is voor welk horloge.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in een horloge?

Er wordt nog steeds regelmatig waargenomen dat mensen kiezen voor alkaline batterijen in hun horloges. Wij adviseren echter met klem om dit niet te doen. Het is altijd aan te raden om te opteren voor zilveroxide batterijen. Alkaline batterijen vergroten aanzienlijk het risico op lekkage en bovendien hebben ze een kortere levensduur. De batterijen met de aanduidingen LR en AG dienen dan ook vermeden te worden. Praktische tip: De code is vaak erg klein gedrukt. Het is handig om een foto met uw telefoon te maken en deze te vergroten, zodat u altijd over het correcte nummer beschikt.er.

Bieden wij ook een vervangingsservice voor de SR626SW batterij in uw horloge?

We krijgen regelmatig de vraag of wij de SR626SW horlogebatterij eveneens voor u kunnen plaatsen. Helaas moeten we hierop ontkennend antwoorden. Gezien de grote verscheidenheid aan horloges bestaan er verschillende methoden om een horloge te openen, en voor dergelijke gespecialiseerde handelingen beschikken wij niet over de benodigde gereedschappen. Veel horloges zijn bovendien waterbestendig en vereisen een nieuwe afdichting. Indien u de SR626SW batterij wilt laten vervangen, raden we u aan om naar een juwelier te gaan. Zij hebben de expertise voor het vervangen van dit type knoopcelbatterij.

Hoe lang gaat de SR626SW batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen kennen een zeer geleidelijke ontladingscurve, wat betekent dat de SR626SW batterij slechts minimaal spanning verliest wanneer deze in een horloge is geplaatst. De duurzaamheid van een horlogebatterij is afhankelijk van het type horloge en de aanwezige functies. Bij intensief gebruik van bepaalde functies, zoals verlichting, kan de batterij sneller leeg raken. Wanneer er echter geen functies worden gebruikt, behoudt de batterij haar lading langer. In sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, waardoor het mogelijk is dat het uurwerk nog functioneert, maar specifieke functies niet meer werken. Als u uw horloge niet gebruikt, is het raadzaam om deze stil te zetten als dit mogelijk is. Maak uw bestelling compleet met een MN11 batterij, MN27 batterijMN21 batterij of een AAAA batterij.

SR626SW batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.