301 batterij

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De 301 batterij, een zilveroxide horloge batterij met een spanning van 1,55V, wordt wijdverspreid gebruikt in diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elk merk dat horlogebatterijen produceert, hanteert een eigen code voor de 301 batterij, wat resulteert in verschillende equivalente codes zoals 301, V301 en SR43SW. Dit betekent dat als uw oude batterij de code 301, V301 of SR43SW heeft, u de 301 batterij als vervanging kunt aanschaffen. Dit geldt zelfs als u momenteel een ander merk gebruikt, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac. De Varta horlogebatterijen die wij aanbieden, zijn uitstekende vervangers voor elk ander merk. In veel gevallen worden horlogebatterijen in webwinkels enkel onder een bepaalde code verkocht. Dit kan verwarrend zijn als u meerdere soorten batterijen koopt en de benodigde code niet duidelijk is. Op de meegeleverde pakbon kunt u echter direct zien welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, zodat u altijd weet welke batterij u voor welk horloge heeft gekocht.

Is het mogelijk om alkaline batterijen in een horloge te gebruiken?

We zien nog steeds vaak dat mensen alkaline batterijen in horloges plaatsen. We raden dit echter ten zeerste af. Kies altijd voor zilveroxide batterijen, aangezien alkaline batterijen een groot risico op lekken met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Gebruik nooit batterijen met de aanduiding LR of AG. Een handige tip: de code staat vaak erg klein op de batterij. Maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om altijd het juiste nummer bij de hand te hebben.

Vervangen wij ook de 301 batterij in uw horloge?

We krijgen vaak de vraag of wij de 301 batterij ook voor u kunnen vervangen. Helaas is het antwoord nee. Aangezien er talloze soorten horloges zijn, vereist elke horloge een specifieke manier van openen, en we beschikken niet over gespecialiseerd gereedschap hiervoor. Veel horloges zijn bovendien waterdicht en vereisen het plaatsen van een nieuwe pakking. Als u de 301 batterij wilt laten vervangen, adviseren we u om naar een juwelier te gaan. Zij hebben expertise in het vervangen van dit type knoopcelbatterij.

Hoelang gaat de 301 batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een zeer geleidelijke ontlading, waardoor ze weinig spanning verliezen terwijl ze in een horloge worden gebruikt. De levensduur van een 301 batterij hangt af van het type horloge en het aantal functies. Bij frequente gebruik van bijvoorbeeld een verlichtingsfunctie zal de batterij sneller leeglopen. Als er geen functies worden gebruikt, behoudt de batterij lang zijn lading. In sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, wat kan resulteren in een nog werkend uurwerk terwijl speciale functies niet meer functioneren. Als u een horloge niet draagt, is het raadzaam om het stil te zetten indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een AA batterij, AAA batterij, C batterij, D batterij of een 9 volt batterij.

301 batterij kopen? Batterijenstunter.be