SR754SW

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR754SW batterij is een zogenaamde horlogebatterij op basis van zilveroxide en een spanning van 1,55V en wordt in zeer veel modellen van verschillende merken horloges gebruikt. Ieder merk dat horloge batterijen produceert gebruikt zijn eigen code voor de SR754SW batterij, vandaar dat hier meerdere codes genoemd staan als equivalent. Staat er op uw oude batterijtje dus de code 309, V309 of SR754SW, dan kunt u deze horloge batterij kopen als vervanger, ook als u nu een ander merk gebruikt zoals bijvoorbeeld Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, u bent echt niet aan een bepaald merk gebonden. De Varta horlogebatterijen die wij verkopen zijn in alle gevallen een prima vervanger voor ieder ander merk. Veel webshops verkopen het horlogebatterijtje slechts onder een bepaalde code en wanneer u ze thuis krijgt weet u aan de hand van de code niet welke u nu nodig heeft in uw horloge als u meerdere soorten heeft gekocht. Op de door ons bijgeleverde pakbon kunt u wel direct zien welke codes hetzelfde zijn als de code die u besteld heeft zodat het altijd duidelijk is welke batterij u voor welk horloge besteld heeft.

Kan ik alkaline batterijen in mijn horloge gebruiken?

We constateren nog steeds dat mensen regelmatig alkaline batterijen in horloges plaatsen. We willen u echter ten zeerste afraden om dit te doen. Kies altijd voor zilveroxide batterijen, omdat alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Vermijd batterijen met de codes LR en AG. Tip: De code is vaak erg klein geschreven. Maak een foto met uw telefoon en vergroot deze, zodat u altijd het juiste nummer bij de hand heeft.

Bieden wij ook vervanging van de SR754SW batterij voor uw horloge?

We krijgen vaak de vraag of wij de SR754SW horlogebatterij ook kunnen vervangen. Helaas is het antwoord nee. Er bestaan talloze horlogemodellen met verschillende methoden om ze te openen, en wij beschikken niet over het gespecialiseerde gereedschap hiervoor. Bovendien zijn veel horloges waterbestendig en vereisen ze een nieuwe afdichting. Indien u uw SR754SW batterij wilt laten vervangen, raden we u aan naar een juwelier te gaan, omdat zij gespecialiseerd zijn in het vervangen van dit type knoopcelbatterij.

Hoe lang gaat de SR754SW batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen vertonen een zeer geleidelijke ontladingscurve, waardoor de SR754SW batterij slechts een minimale spanning verliest gedurende zijn levensduur in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het type horloge en het aantal functies dat het bevat. Bijvoorbeeld, als het horloge een verlichtingsfunctie heeft die vaak gebruikt wordt, zal de batterij sneller ontladen. Als er geen extra functies zijn, zal de lading langer behouden blijven. In sommige horloges worden meerdere batterijen gebruikt, waardoor het horloge mogelijk blijft lopen maar speciale functies niet meer werken. Als u uw horloge niet draagt, is het raadzaam om het stil te zetten als die optie beschikbaar is.

SR754SW batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.