SR55

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR55 zilveroxide horlogebatterij met een nominale spanning van 1,55V wordt breed ingezet in diverse horlogemodellen van diverse merken. Verschillende fabrikanten van horlogebatterijen hanteren unieke coderingen voor de SR55 batterij, wat heeft geleid tot verschillende equivalenten. Dus, wanneer uw huidige batterij de aanduiding 391, V391, SR55 of SR1120W draagt, kunt u met vertrouwen deze batterij als vervanging aanschaffen. Dit geldt tevens als u momenteel een ander merk gebruikt, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac. Zelfs varianten met de aanduiding SR55W of SR55SW kunnen als alternatief dienen. Onze aangeboden Varta horlogebatterijen zijn uitstekende vervangers voor elk ander merk.

Het is een veelvoorkomend scenario dat webwinkels deze horlogebatterijen aanbieden onder specifieke codes, wat het lastig maakt om bij ontvangst te bepalen welke batterij precies nodig is, vooral wanneer u meerdere types hebt aangeschaft. Bijgevoegd bij uw bestelling vindt u echter een pakbon die direct aangeeft welke codes overeenkomen met de door u bestelde batterij, waardoor het altijd duidelijk is welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Kan men alkaline batterijen veilig in een horloge gebruiken?

Vaak zien we nog steeds dat mensen kiezen voor alkaline batterijen in hun horloges. We raden echter sterk af om dit te doen. Het is altijd verstandig om te opteren voor zilveroxide batterijen, aangezien alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Vermijd met name batterijen met de aanduidingen LR en AG. Een handige tip: De code staat doorgaans klein vermeld. Maak een foto met uw telefoon en vergroot deze, zodat u altijd over het juiste nummer beschikt.

Kunnen wij de SR55 horlogebatterij voor u vervangen?

Regelmatig krijgen we de vraag of we de SR55 horlogebatterij ook voor u kunnen installeren. Helaas is ons antwoord nee. Er zijn namelijk talloze horlogemodellen, elk met hun eigen manier van openen. Bovendien vereisen veel horloges specifiek gereedschap voor het openen en sluiten. Ook moet bij waterdichte horloges vaak een nieuwe afdichting worden geplaatst. Indien u uw SR55 batterij wilt laten vervangen, raden we u aan om naar een juwelier te gaan. Zij zijn gespecialiseerd in het professioneel vervangen van deze knoopcelbatterijen.

Levensduur van de SR55 batterij

Zilveroxide horlogebatterijen, zoals de SR55, behouden hun spanning goed dankzij hun lage ontladingscurve wanneer ze in een horloge worden gebruikt. De duurzaamheid van een horlogebatterij hangt af van het type horloge en het aantal functies dat wordt gebruikt. Bijvoorbeeld, als het horloge een verlichtingsfunctie heeft die vaak wordt gebruikt, zal de batterij sneller leeg raken. Zonder extra functies zal de batterijlading langer behouden blijven. Sommige horloges hebben meerdere batterijen; in dat geval kan het uurwerk blijven lopen terwijl speciale functies niet meer operationeel zijn. Als u het horloge niet draagt, is het raadzaam om het stil te zetten indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium CR2 batterij, CR123a batterijCR1/3N batterij of een batterijlader.

SR55 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.