189 batterij

Filters
4 ProductenPagina 1 van 1

Binnen deze specificatie ontdekt u de 189 batterij, een bijzonder veelgebruikte knoopcel. Deze compacte batterij heeft afmetingen van 11,6 x 3,05 mm en levert een uitgangsspanning van 1,5V. Naast dit type zijn er diverse andere soorten van de alkaline knoopcellen beschikbaar. De 189 wordt hieronder uitgebreid toegelicht, inclusief toepassingen, alternatieve aanduidingen en het zilveroxide substituut.

Alternatieve coderingen voor de 189 batterij

Het kan enigszins verwarrend zijn, maar naast de standaard aanduiding 189 kunnen er ook andere codes op de alkaline batterij voorkomen. Verschillende leveranciers maken gebruik van diverse codes. Zo kunt u de 189-batterij ook aangeduid zien als AG10, LR54 of LR1130. Desondanks betreft het steeds dezelfde batterijvariant. Deze batterij wordt frequent ingezet in situaties waarin het stroomverbruik minimaal is. Dit komt doordat een alkaline knoopcel met deze afmetingen niet in staat is om veel energie vast te houden, en daardoor niet geschikt is voor toepassingen met hoog energieverbruik. Onze verkochte alkaline knoopcellen vormen echter in alle gevallen een uitstekend alternatief voor elk ander merk. Veel online winkels verkopen knoopcellen onder een specifieke code. Dit kan verwarrend zijn wanneer u de batterijen ontvangt en niet direct weet welke variant u nodig heeft, vooral wanneer u meerdere soorten hebt aangeschaft. Onze bijgevoegde pakbon biedt echter direct inzicht in de overeenkomende codes met degene die u heeft besteld, waardoor duidelijk wordt welke batterijvariant voor welke toepassing is bedoeld.

Onthoud: Gebruik geen 189 batterij in horloges

We merken nog steeds vaak dat mensen neigen naar het gebruik van alkaline batterijen in horloges. Wij adviseren echter ten zeerste om dit niet te doen; kies altijd voor zilveroxide. Alkaline batterijen vergroten het risico op lekken aanzienlijk en hebben bovendien een kortere levensduur. Batterijen met de aanduidingen LR en AG zijn dus ongeschikt voor horloges. Als u een vervangende batterij zoekt voor de 189-cel in uw horloge, overweeg dan de SR1130 batterij. In feite kunt u elke alkaline knoopcel vervangen door een zilveroxide horloge batterij, wat vooral bij horlogegebruik wordt aanbevolen. Wanneer u alkaline gebruikt, zult u de batterij eerder moeten vervangen, wat meer kosten met zich meebrengt dan het prijsverschil tussen alkaline en zilveroxide. Schaf nu de 189-batterij aan! Batterijenstunter.be biedt u de beste aanbiedingen.