SR516W

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR516W horloge batterij biedt uitmuntende prestaties dankzij zijn zilveroxide samenstelling en een stabiele spanning van 1,55V. Deze veelzijdige batterij is compatibel met talloze horlogemerken en -modellen. Elk merk hanteert zijn eigen codering voor de SR516W, wat resulteert in diverse equivalente codes, zoals 317, V317, SR62 en meer. Dus, indien uw oude batterij de code 317, V317, SR62 of SR516W draagt, kunt u zonder zorgen deze horlogebatterij aanschaffen als vervanging. Dit geldt ook als u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt. U bent niet gebonden aan een specifiek merk.

In gevallen waar er geen specifieke W of SW varianten zijn, wordt de SW code vaak aangeduid op de batterij of verpakking, waardoor deze zonder aarzeling bruikbaar is. Onze selectie Varta horlogebatterijen vormt te allen tijde een uitstekende alternatieve keuze voor elk ander merk. Veel online winkels verkopen horlogebatterijen onder een bepaalde code, wat soms verwarring kan veroorzaken bij ontvangst. Onze meegeleverde pakbon verduidelijkt echter direct welke codes overeenkomen met uw bestelling, zodat u altijd zeker weet welke batterij geschikt is voor uw specifieke horloge. 

Kan ik alkaline batterijen in mijn horloge gebruiken?

We constateren nog steeds dat sommige mensen neigen naar het gebruik van alkaline batterijen in horloges. We raden dit echter ten zeerste af. Kies altijd voor zilveroxide batterijen, aangezien alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekken met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Vermijd batterijen met de aanduiding LR of AG. Handige tip: De code is vaak minimaal afgedrukt; maak een foto met uw mobiele telefoon en vergroot deze om het juiste nummer duidelijk te zien.

Kunnen wij de SR516W batterij van uw horloge vervangen?

We ontvangen frequent verzoeken of wij ook de SR516W horlogebatterij voor u kunnen installeren. Helaas is dit niet het geval. Aangezien er een grote variëteit aan horloges bestaat, vereist het openen van horloges verschillende methoden en gespecialiseerd gereedschap, dat wij niet voorhanden hebben. Bovendien zijn veel horloges waterbestendig, wat betekent dat een nieuwe afdichting geplaatst moet worden bij vervanging van de batterij. Als u de SR516W batterij wilt laten vervangen, raden we u aan een juwelier te raadplegen, omdat zij deskundig zijn in het vervangen van deze knoopcelbatterij.

Hoe lang gaat de SR516W batterij mee?

Zilveroxide horloge batterijen hebben een zeer lage ontlaadcurve dus deze SR516W batterij verliest maar weinig spanning wanneer deze in een horloge zit. Hoe lang een horlogebatterij meegaat is afhankelijk van het type horloge dat gebruikt wordt en het aantal functies. Als er bijvoorbeeld licht als functie is en deze wordt vaak gebruikt, dan zal de batterij snel zijn lading verliezen. Zijn er geen functies aanwezig, dan zal de lading lang behouden worden. In sommige horloges zitten meerdere batterijen, dan kan het dus zijn dat het uurwerk nog loopt maar speciale functies niet meer werken. Wanneer u een horloge niet gebruikt, zet deze dan stil als de mogelijkheid er is. Maak uw bestelling compleet met een MN11 batterij, MN27 batterijCR1/3N batterij of een LR1 batterij.

SR516W batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.