CR1216 3V

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1
Ansmann CR1216 batterij
Ansmann CR1216 batterij
€2,89
Varta CR1216 batterij
Varta CR1216 batterij
€3,09

De CR1216 3V is een cilindrische lithium knoopcel met een diameter van 12 mm en een dikte van 1,6 mm. Deze afmetingen zijn gecodeerd in de naam van de batterij, waarbij de eerste twee cijfers verwijzen naar de diameter en de laatste twee naar de dikte. Het "CR" in de naam staat voor "cylindrical round" en wordt meestal voorafgegaan door de rest van de code, wat resulteert in de typische aanduiding "CR1216 3V" die u op de batterij zult vinden. Het is echter belangrijk op te merken dat er verschillende andere maten van lithium knoopcel batterijen beschikbaar zijn als deze maat niet geschikt is voor uw toepassing.

CR1216 3V batterij toepassen

Om de CR1216 3V batterij te installeren, dient u deze uit de verpakking te halen en in het apparaat te plaatsen waarvoor u deze heeft aangeschaft. Vaak zult u aan één zijde een plus-teken zien staan, wat aangeeft dat deze zijde moet overeenkomen met de markering in uw apparaat. Als er geen plus-teken aanwezig is, is de zijde waarop de tekst is geschreven altijd de positieve zijde bij lithium knoopcellen. In gevallen waarin de batterij wordt gebruikt in bijvoorbeeld een autosleutel, is het belangrijk om voorzichtig de behuizing te openen om schade te voorkomen en zorgvuldig te observeren hoe de batterij moet worden geplaatst. Gewoonlijk is de zijde met de code zichtbaar en dient dit als een herkenningspunt.

Als u op zoek bent naar een CR1216 3V batterij, kunt u deze vinden bij Batterijenstunter.be, uw beste keuze voor batterijen. Maak uw bestelling compleet met onze assortimenten AA batterijen, AAA batterijen, C batterijen, D batterijen of 9 volt batterijen.