SR512SW

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR512SW horlogebatterij is een zilveroxide-batterij met een spanning van 1,55V, geschikt voor diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elke fabrikant hanteert een eigen codering voor deze batterij, wat leidt tot meerdere equivalenten, zoals 335, V335 en SR512SW. Ongeacht het merk, of het nu Renata, Murata, Energizer, Maxell, of Rayovac is, kunt u moeiteloos overschakelen naar de Varta horlogebatterijen die wij aanbieden. Deze zijn uitstekende alternatieven voor andere merken. Vaak worden horlogebatterijen in webshops aangeboden onder een bepaalde code, maar onze meegeleverde pakbon onthult direct overeenkomstige codes, waardoor u altijd de juiste batterij voor uw horloge kunt identificeren, zelfs als u verschillende soorten heeft aangeschaft.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in een horloge?

We observeren nog steeds frequent gebruik van alkaline batterijen in horloges. We willen benadrukken dat dit onverstandig is. Zilveroxide is altijd de beste keuze, aangezien alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien minder duurzaam zijn. Vermijd batterijen met de aanduidingen LR en AG. Let op: de codering is vaak zeer klein gedrukt. Maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om het juiste nummer altijd bij de hand te hebben.

Kunnen wij ook de SR512SW batterij in uw horloge vervangen?

We ontvangen vaak de vraag of we de SR512SW horloge batterij ook voor u kunnen vervangen. Helaas moeten we hierop negatief antwoorden. Horloges variëren aanzienlijk in ontwerp en vereisen verschillende methoden om te openen, waarvoor gespecialiseerd gereedschap nodig is. Bovendien zijn veel horloges waterdicht en moeten nieuwe afdichtingen worden geplaatst. Als u uw SR512SW batterij wilt laten vervangen, raden we u aan naar een juwelier te gaan. Zij zijn getraind in het vervangen van deze knoopcelbatterij.

Wat is de levensduur van de SR512SW batterij?

Zilveroxide horloge batterijen kennen een trage ontladingscurve, waardoor de SR512SW batterij slechts minimaal vermogen verliest tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij is afhankelijk van het horlogemodel en het aantal gebruikte functies. Bij frequent gebruik van functies zoals verlichting zal de batterij sneller ontladen. Als er geen functies actief zijn, behoudt de batterij langdurig vermogen. In horloges met meerdere batterijen kan het uurwerk nog lopen terwijl speciale functies niet meer operationeel zijn. Indien u een horloge niet gebruikt, schakel deze dan uit als dit mogelijk is. Maak uw bestelling compleet met een CR2 batterij, MN27 batterijCR1/3N batterij of een LR1 batterij.

SR512SW batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.