393 batterij

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De 393 knoopcelbatterij, vervaardigd op basis van zilveroxide, levert een stabiele spanning van 1,55V en is een veelgebruikte energiebron in diverse horloge modellen van verschillende merken. Elk horlogebatterij-merk hanteert een eigen unieke codering voor de 393 batterij, wat resulteert in meerdere equivalente codes. Herkenbare codes zijn onder andere: 393, V393, SR48 en SR754W. Ongeacht of uw huidige horlogebatterij is gecodeerd als 393, V393, SR48 of SR754W, kunt u zonder merkgebondenheid de 393 batterij als vervanging aanschaffen. Dit geldt zelfs indien u momenteel een alternatief merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt. De Varta horlogebatterijen die wij leveren, vormen in alle situaties een uitstekend substituut voor andere merken. Het komt vaak voor dat webwinkels horlogebatterijen verkopen met slechts één specifieke code. Bij ontvangst van uw bestelling kan het echter lastig zijn om te bepalen welke batterij geschikt is voor uw horloge, vooral als u diverse varianten hebt gekocht. Onze meegestuurde pakbon voorziet u echter van duidelijkheid door de overeenkomstige codes te tonen, waardoor het altijd helder is welke batterij bij welk horloge hoort.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in een horloge?

Regelmatig constateren we nog steeds dat mensen neigen naar het inzetten van alkaline batterijen in horloges. Het is belangrijk dit te vermijden. Zilveroxide batterijen zijn altijd de aanbevolen keuze. Alkaline batterijen vergroten namelijk het risico op lekken en hebben bovendien een kortere levensduur. Batterijen met de aanduidingen LR en AG dienen vermeden te worden. Een tip: de code is vaak erg klein gedrukt; het kan handig zijn om een foto met uw telefoon te maken, zodat u deze kunt vergroten en altijd het juiste nummer bij de hand hebt.

Wordt de 393 batterij van uw horloge ook door ons vervangen?

We worden frequent gevraagd of we de 393 batterij ook voor u kunnen vervangen. Helaas moeten we u teleurstellen, dit is niet het geval. Er bestaan talrijke soorten horloges, elk met hun eigen unieke manier van openen, waarvoor gespecialiseerd gereedschap vereist is dat wij niet bezitten. Daarnaast zijn vele horloges waterbestendig en vereisen ze het aanbrengen van nieuwe afdichtingen. Als u de 393 batterij wilt laten vervangen, raden we u aan om naar een juwelier te gaan. Zij zijn ervaren in het vervangen van dit type knoopcelbatterij.

Wat is de levensduur van een 393 batterij?

Zilveroxide horloge batterijen vertonen een zeer langzame ontladingscurve, waardoor deze knoopcel slechts minimale spanning verliest tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een 393 batterij hangt af van het specifieke horlogemodel en het aantal functies dat het horloge bezit. Bij frequent gebruik van functies zoals licht zal de batterij sneller ontladen raken. Indien er geen functies actief zijn, blijft de lading langer behouden. In sommige horloges zijn meerdere batterijen geplaatst, waardoor het mogelijk is dat het uurwerk blijft lopen terwijl speciale functies uitvallen. Wanneer u een horloge niet draagt, is het raadzaam om het stil te zetten indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterij, oplaadbare batterijen of een batterij oplader.

393 batterij kopen? Batterijenstunter.be