AG5 batterij

Page:

In deze categorie vindt u de AG5 batterij. De AG5 batterij is een zeer veel gebruikte knoopcel. Het batterijtje is vrij klein met een afmeting van 7,9 x 5,4 mm. De afgegeven spanning van deze alkaline batterij is 1,5V. Buiten deze soort zijn er nog veel meer alkaline knoopcel batterijen.

Andere codes voor de AG5 batterij

Het kan zeer verwarrend zijn maar op de alkaline AG5 batterij kan ook een andere code staan dan AG5. Er worden door de verschillende leveranciers ook verschillende codes gebruikt. Zo kunt u op de AG5 batterij ook de code LR754, LR48 of 193 tegenkomen, het is echter iedere keer hetzelfde batterijtje.

Gebruik een AG5 batterij niet in een horloge

We zien nog steeds heel vaak dat mensen alkaline batterijen gebruiken in horloges. Doe dit niet, kies altijd voor zilveroxide, alkaline geeft een grote kans op lekken en deze gaan bovendien minder lang mee. De batterijen met de letters LR en AG dus niet gebruiken voor deze toepassing. Indien u de vervanger van de AG5 batterij wilt voor in uw horloge, kies dan voor de SR754W batterij. U kunt dus iedere alkaline knoopcel vervangen door een zilveroxide variant wat wij ook aanraden.

AG5 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor de beste aanbieding.