LR41 batterij

Page:

In deze categorie vindt u de LR41 batterij. De LR41 batterij is een zeer veel gebruikte knoopcel. Het batterijtje is vrij klein met een afmeting van 7,9 x 3,6 mm. De afgegeven spanning van deze alkaline LR41 batterij is 1,5V. U kunt dit batterijtje overal tegenkomen, bijvoorbeeld in een nachtlampje, kinderspeelgoed, een thermometer en nog vele andere toepassingen. Het zijn in ieder geval allemaal elektronische toepassingen die niet om veel energie vragen want het zal u niet verbazen dat het vermogen van deze kleine batterij niet al te hoog is. Buiten deze soort zijn er nog veel meer alkaline knoopcel batterijen.

Andere codes voor de LR41 batterij

Het kan zeer verwarrend zijn maar op de alkaline LR41 batterij kan ook een andere code staan dan LR41. Er worden door de verschillende leveranciers ook verschillende codes gebruikt. Zo kunt u op de LR41 batterij ook de code AG3, LR736 of 192 tegenkomen, het is echter iedere keer hetzelfde batterijtje. Het is dan ook geen enkel probleem om een batterij te gebruiken met één van die codes maar verwarrend is het af en toe wel. In de hoofdcategorie van de alkaline knoopcellen ziet u dan ook heel veel categorieën staan, juist om de reden dat er zoveel termen zijn, maar dit houdt wel in dat diverse van deze categorieën eigenlijk hetzelfde batterijtje weergeven. In ieder geval is het wel makkelijk met zoeken. 

Een LR41 batterij hoort niet in een horloge

We blijven ons verbazen dat alkaline batterijen gebruikt worden in horloges. Dit hoort niet en bekende horloge merken zullen deze ook echt niet in een horloge leveren, kies altijd voor zilveroxide, alkaline geeft een grote kans op lekken en deze gaan bovendien minder lang mee. De batterijen met de letters LR en AG dus niet gebruiken voor deze toepassing. Indien u de vervanger van de LR41 batterij wilt voor in uw horloge, kies dan voor de SR736W batterij. U kunt dus iedere alkaline knoopcel vervangen door een zilveroxide variant wat wij ook aanraden.

LR41 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor de beste aanbieding.