LR44 batterij

Page:

In deze categorie vindt u de LR44 batterij. De LR44 batterij is zonder enige twijfel het meest gebruikte alkaline knoopcelletje. Het batterijtje is vrij klein met een afmeting van 11,6 x 5,4 mm. De afgegeven spanning van deze alkaline LR44 batterij is 1,5V en wordt breed toegepast. Hierbij is echt geen enkele gedachte over een mogelijke toepassing te gek. We weten zelf uiteraard niet iedere toepassing en een aantal ervan zijn wellicht voor de hand liggend zoals bijvoorbeeld de voeding van een rekenmachine of allerhande nachtlampjes en speelgoed voor kinderen. Minder vanzelfsprekend maar zeker ook toepassingen zijn luisterboeken en felicitatiekaarten met geluid. Buiten deze soort zijn er nog veel meer alkaline knoopcel batterijen.

Andere codes voor de LR44 batterij

Het kan zeer verwarrend zijn maar op de alkaline LR44 batterij kan ook een andere code staan dan LR44. Er worden door de verschillende leveranciers ook verschillende codes gebruikt. Zo kunt u op de LR44 batterij ook de code AG13, LR1154 of A76 tegenkomen, het is echter iedere keer hetzelfde batterijtje. Hoe dan ook is de chemische samenstelling alkaline, elke batterij die met LR begint is altijd alkaline. Hetzelfde geldt voor de code die begint met AG. Begint een code bijvoorbeeld met CR, dan is het lithium, een code die begint met de S is altijd zilveroxide, dus een horloge batterij.

Een LR44 batterij in een horloge? Liever niet!

We kunnen het mensen uiteraard niet verbieden maar we zien liever niet dat mensen alkaline batterijen gebruiken in horloges. Kies altijd zilveroxide oftewel de officiële horlogebatterij, alkaline geeft een grote kans op lekken en deze gaan bovendien minder lang mee. De batterijen met de letters LR en AG dus beter niet gebruiken voor deze toepassing. Indien u de vervanger van de LR44 batterij wilt voor in uw horloge, kies dan voor de SR44W batterij. U kunt dus iedere alkaline knoopcel vervangen door een zilveroxide variant wat wij ook aanraden.

Wat is het verschil tussen een LR44 batterij en een andere LR code?

Deze batterij heeft de code LR44 maar er zijn zoveel knoopcellen met de code LR. Wat is dan het verschil? zoals eerder beschreven is een batterij met de code LR1154 exact dezelfde batterij maar al die andere codes niet. Het verschil zit hem niet in de chemische samenstelling, die is immers iedere keer alkaline, het verschil zit hem in de dikte of de diameter. Naarmate de batterij meer of minder vermogen moet leveren varieert ook het oppervlak. Gelukkig zijn de batterijtjes onderling bijna nooit uit te wisselen, meestal moeten ze in een houder passen en met een verkeerde maat lukt dat niet.

LR44 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor de beste aanbieding.