AG0 batterij

Page:

In deze categorie vindt u de AG0 batterij. De AG0 batterij is een zeer veel gebruikte knoopcel. Het batterijtje is vrij klein met een afmeting van 5,8 x 2,15 mm. De afgegeven spanning van deze alkaline AG0 batterij is 1,5V. Buiten deze soort zijn er nog veel meer alkaline knoopcel batterijen.

Andere codes voor de AG0 batterij

Het kan zeer verwarrend zijn maar op de alkaline AG0 batterij kan ook een andere code staan dan AG0. Er worden door de verschillende leveranciers ook verschillende codes gebruikt. Zo kunt u op de AG0 batterij ook de code LR63, LR521 of 179 tegenkomen, het is echter iedere keer hetzelfde batterijtje.

Gebruik een AG0 batterij niet in een horloge

We zien nog steeds heel vaak dat mensen alkaline batterijen gebruiken in horloges. Doe dit niet, kies altijd voor zilveroxide, alkaline geeft een grote kans op lekken en deze gaan bovendien minder lang mee. De batterijen met de letters LR en AG dus niet gebruiken voor deze toepassing. Indien u de vervanger van de AG0 batterij wilt voor in uw horloge, kies dan voor de SR521SW batterij. U kunt dus iedere alkaline knoopcel vervangen door een zilveroxide variant wat wij ook aanraden.

AG0 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor de beste aanbieding.