LR55 batterij

Page:

In deze categorie vindt u de LR55 batterij. De LR55 batterij is een zeer veel gebruikte knoopcel. Het batterijtje is vrij klein met een afmeting van 11,6 x 2,1 mm. De afgegeven spanning van deze alkaline batterij is 1,5V. Buiten deze soort zijn er nog veel meer alkaline knoopcel batterijen.

Andere codes voor de LR55 batterij

Het kan zeer verwarrend zijn maar op de alkaline LR55 batterij kan ook een andere code staan dan LR55. Er worden door de verschillende leveranciers ook verschillende codes gebruikt. Zo kunt u op de LR55 batterij ook de code AG8, LR1120, LR1121 of 191 tegenkomen, het is echter iedere keer hetzelfde batterijtje.

Gebruik een LR55 batterij niet in een horloge

We zien nog steeds heel vaak dat mensen alkaline batterijen gebruiken in horloges. Doe dit niet, kies altijd voor zilveroxide, alkaline geeft een grote kans op lekken en deze gaan bovendien minder lang mee. De batterijen met de letters LR en AG dus niet gebruiken voor deze toepassing. Indien u de vervanger van de LR55 batterij wilt voor in uw horloge , kies dan voor de SR1120W batterij. U kunt dus iedere alkaline knoopcel vervangen door een zilveroxide variant wat wij ook aanraden.

LR55 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor de beste aanbieding.