CR1025 batterij

Page:

De CR1025 batterij, wat valt daar over te vertellen? Welnu, het belangrijkste is dat het een batterij is uit het gamma van lithium knoopcellen met een spanning van 3 volt met een specifieke maat. Dit type batterijtje is klein en is bijna nooit te vinden in winkels. de CR1025 wordt veelal toegepast in afstandsbedieningen van autosleutels, autoalarm, organizers, thermometers, weegschalen en speelgoed. Bij ons vindt u een groot assortiment aan knoopcellen dus ook deze is zeer eenvoudig te kopen in onze webshop. Uiteraard zullen er nog meerdere toepassingen zijn waar deze batterij de juiste voor is. Bepaalde type rookmelders en horloges worden gevoed door deze CR1025 batterij. Ze worden dus zoals u kunt lezen in heel veel digitale elektronica toegepast. Daarnaast wisselen fabrikanten nogal eens van het type batterij. Er zijn dus enorm veel toepassingen waar de CR1025 batterij de juiste batterij voor is. Elke dag komt er wel een nieuw apparaat op de markt waarin deze batterij verwerkt kan zijn. Iedere CR1025 batterij zit per stuk in een blister verpakt. Buiten deze soort zijn er nog veel meer lithium knoopcel batterijen.

CR1025 batterij

In deze categorie vindt u twee diverse merken van de CR1025 batterij. Deze twee merken zijn Ansmann en Energizer. Beide merken zijn A-merk knoopcellen en staan garant voor een goede kwaliteit en lange levensduur en doen niet voor elkaar onder. Vaak wordt er in het apparaat aangeven dat alleen merk X kan worden toegepast. Dit is uiteraard een fabel. Vaak heeft de producent van het apparaat dan een samenwerking met het merk. U kunt het merk vervangen voor een ander merk zonder enkel probleem. U bent echter voor de werking niet gebonden aan een bepaald merk, als de code maar klopt. Wilt u toch liever een ander merk aanschaffen voor uw apparaat die wij niet aanbieden? U kunt contact met ons opnemen. Meestal kunnen we ook andere merken snel aan u leveren.

CR1025 andere code

De namen 5033LC, ECR1025, KCR1025 en 1025 worden ook vaak gebruikt als aanduiding van de CR1025 3V batterij, per merk kan de code verschillen. Op verreweg de meeste van dit type staat echter de code CR1025, meestal gevolgd door de spanning, dus 3V of 3 volt. De gestandaardiseerde code is CR1025, maar toch gebruiken de merken vaak nog hun eigen code. Gooi uw oude batterij daarom niet weg voordat u de juiste vervanger gevonden heeft. Bent u niet zeker, neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag verder. Overigens wordt er ook nog wel eens gevraagd naar de code BR1025. Dat is een andere chemische samenstelling en deze low drain lithium carbon monofluoride batterij is in principe bedoeld om een zeer constante spanning af te geven. U kunt voor deze toepassing gewoon de batterij met CR code nemen. Andersom gaat niet, de BR variant zal bij CR toepassing niet voldoende stroom leveren.

Maat CR1025 batterij

Een CR1025 batterij is een ronde platte batterij, heeft een diameter van 10 mm en een dikte van 2,5 mm. Het is een kwestie van de code nemen, dus 1025. De eerste 2 cijfers geven de diameter aan en de laatste twee de dikte. Dit werkt zo voor iedere lithium knoopcel batterij, ongeacht het type, zodoende kunt u zeer eenvoudig bepalen welke code bij welke batterij hoort en of deze de batterij is die u zoekt.

CR1025 batterij bestand tegen lage temperaturen

De CR1025 batterij heeft lithium als bestanddeel. Om deze reden kan de batterij tegen lage temperaturen. Daar waar alkaline batterijen niet tegen lage temperaturen kunnen en al snel ophouden met werken is de lithium variant hiertegen wel bestand. Vandaar dat men deze batterijen ook vaak tegenkomt in bijvoorbeeld autosleutels. Deze moeten in de winter natuurlijk ook goed werken zodat u uw auto zonder problemen kunt openmaken.

CR1025 batterij is klein maar heeft een relatief hoge lading

De CR1025 batterij is maar een kleine knoopcel maar ze hebben een relatief hoge lading om toch lang de gewenste spanning te kunnen geven. Ze worden niet vaak gebruikt in apparaten waarin een hoge lading gebruikt wordt dus ze zullen voor iedere toepassing lang meegaan.

CR1025 batterij verpakking

Daar waar u het batterijtje eerder altijd zo kon uitpakken zien we nu dat deze meestal in een child safety verpakking zit. Dit komt er in de praktijk meestal op neer dat de batterij met een schaar uit de verpakking geknipt dient te worden. De batterijtjes worden door kleine kinderen vaak voor snoepjes aangezien en door deze verpakking worden veel ongelukken voorkomen. Het heeft dus een goede reden dat u enige moeite moet doen om ze uit de verpakking te krijgen.

CR1025 batterij in gebruik nemen

Wanneer u de CR1025 batterij uit de verpakking heeft gehaald dient deze uiteraard geplaatst te worden in het apparaat waarvoor u de batterij gekocht heeft. In veel gevallen ziet u op één kant van de batterij een plus teken staan, dan is het dus duidelijk dat deze kant overeen dient te komen met de markering in uw apparaat. Staat er geen plus teken op, dan is de kant waar de tekst op staat geschreven altijd de plus bij lithium knoopcellen.

CR1025 kopen bij ons

Bij de producten ziet u de voorraad van de bepaalde batterij staan. Dit is de daadwerkelijke voorraad die wij in ons eigen magazijn hebben liggen. Meer dan onze eigen voorraad kunt u niet bestellen. Zo weet u altijd zeker dat al uw bestelde batterijen direct leverbaar zijn. Veel webshops hebben de producten niet zelf op voorraad, dat betekend dat u een aantal dagen soms zelfs weken moet wachten tot u de producten krijgt. Bestellingen die bij ons op werkdagen voor 16.00 uur geplaatst zijn, worden dezelfde dag nog verzonden.

Heeft u toch meer nodig dan onze eigen voorraad, dan is dat uiteraard geen enkel probleem, u kunt ons gewoon bellen of een mail sturen en wij geven u de levertijd aan. Meestal is het dan binnen enkele dagen leverbaar.