CR1616 batterij

Page:

Zoekt u een 3V CR1616 batterij? Het is nogal een opgave om de juiste batterij voor uw toepassing te vinden. Gelukkig vindt u bij Batterijenstunter.nl alle batterijen die u nodig heeft, waaronder deze. Dit type batterij is een lithium knoopcel en vindt zijn toepassing in onder andere afstandsbedieningen van autosleutels, weegschalen, speelgoed en diverse elektronische apparaten. De CR1616 wordt in heel veel toepassingen gebruikt, u zult hem wellicht ook in andere apparaten tegenkomen. Buiten deze soort zijn er nog veel meer lithium knoopcel batterijen te vinden in ons assortiment.

CR1616 batterij

In ons assortiment vindt u diverse merken van de 3V CR1616 batterij zoals Ansmann, Duracell, Varta, Panasonic en Energizer. Uiteraard leveren wij alleen batterijen van topmerken. Al deze merken zijn A-merk lithium 3 volt knoopcel batterijen en staan garant voor een goede kwaliteit en lange levensduur. Vast en zeker zijn er nog meerdere merken die dit type batterij produceren. Wenst u een ander merk batterij te hebben dan wij aanbieden? Deze kunnen we voor u bestellen. U bent echter voor de werking niet gebonden aan een bepaald merk, als de code maar klopt. De houdbaarheidsdatum ligt altijd ver in de toekomst dus u kunt er altijd enkele op reserve nemen.

CR1616 3V

1616, ECR1616, KCR1616 en 5021LC. Herkent u een van deze benamingen? Deze worden namelijk ook vaak gebruikt als aanduiding van de lithium CR1616 3V batterij. De gestandaardiseerde code is CR1616 en wordt meestal gevolgd door de spanning, dus 3V of 3 volt. Wij hadden ook liever gezien dat de batterij maar één naam kent. De verschillende merken gebruiken vaak hun eigen naam voor de batterij. Dit is voor hen een marketingtruc. Is de batterij leeg? Dan gaat u uiteraard opzoek naar de code die op de batterij staat. Zodoende komt u bij batterijen van hetzelfde merk terecht. Hartstikke slim van de merken maar soms toch ingewikkeld om te bepalen welke batterij u nodig heeft. Ziet u dus een van de bovengenoemde namen op uw batterij, dan kunt u deze batterij nemen aangezien het exact dezelfde is. Overigens wordt er ook nog wel eens gevraagd naar de code BR1616. Dat is een andere chemische samenstelling en deze low drain lithium carbon monofluoride batterij is in principe bedoeld om een zeer constante spanning af te geven. U kunt voor deze toepassing gewoon de batterij met CR code nemen. Andersom gaat niet, de BR variant zal bij CR toepassing niet voldoende stroom leveren.

CR1616 vs. andere knoopcellen

Een 3V CR1616 batterij is een ronde platte batterij en lijkt enorm veel op andere knoopcellen. Hoe kunt u ervan uit gaan dat u toch de juiste batterij besteld voor uw toepassing? Dit kunt u doen door te kijken naar de maat van de batterij. Het is een kwestie van de code nemen, dus 1616. De eerste 2 cijfers geven de diameter aan en de laatste twee de dikte. Deze batterij heeft dus een diameter van 16 mm en een dikte van 1,6 mm. Dit werkt zo voor elke lithium knoopcel batterij. Ongeacht het type kunt u eenvoudig achterhalen welke code bij welke batterij hoort. 

CR1616 batterij bestand tegen lage temperaturen

Omdat de CR1616 batterij lithium als bestanddeel heeft kunnen deze tegen lage temperaturen. Daar waar alkaline batterijen niet tegen lage temperaturen kunnen en al snel ophouden met werken is de lithium variant hiertegen wel bestand. Vandaar dat men deze batterijen ook vaak tegenkomt in bijvoorbeeld autosleutels die ook in de winter goed hun werk moeten doen.

CR1616 batterij is klein maar heeft een relatief hoge lading

De CR1616 batterij is maar een kleine knoopcel maar ze hebben een relatief hoge lading om toch lang de gewenste spanning te kunnen geven. Ze worden niet vaak gebruikt in apparaten waarin een hoge lading gebruikt wordt dus ze zullen voor iedere toepassing lang meegaan.

3V batterij verpakking

Daar waar u het batterijtje eerder altijd zo kon uitpakken zien we nu dat deze meestal in een child safety verpakking zit. Dit komt er in de praktijk meestal op neer dat de batterij met een schaar uit de verpakking geknipt dient te worden. De batterijtjes worden door kleine kinderen vaak voor snoepjes aangezien en door deze verpakking worden veel ongelukken voorkomen. Het heeft dus een goede reden dat u enige moeite moet doen om ze uit de verpakking te krijgen.

CR1616 batterij in gebruik nemen

Wanneer u de CR1616 batterij uit de verpakking heeft gehaald dient deze uiteraard geplaatst te worden in het apparaat waarvoor u de batterij gekocht heeft. In veel gevallen ziet u op één kant van de batterij een plus teken staan, dan is het dus duidelijk dat deze kant overeen dient te komen met de markering in uw apparaat. Staat er geen plus teken op, dan is de kant waar de tekst op staat geschreven altijd de plus bij lithium knoopcellen.

Uiteraard uw CR1616 batterij kopen bij Batterijenstunter.be

Uw CR1616 batterij kopen bij Batterijenstunter.be heeft een aantal voordelen. Dankzij ons uitgebreid assortiment kunt u uw voorraad batterijen in één keer kopen en hoeft u niet tal van websites of winkels af te gaan. U bespaart uzelf enorm veel tijd en moeite om uw batterijen bij ons te kopen. Daarnaast bieden wij nog een aantal voordelen:

  1. CR1616 batterijen voor 16.00 uur besteld? Dezelfde dag nog verzonden
  2. Uiteraard de scherpste prijzen voor al uw batterijen
  3. Een groot aanbod van alle batterijen
  4. Wordt verstuurd vanuit ons eigen grote magazijn

Bij Batterijenstunter.be al uw 3V lithium CR1616 batterijen kopen.